Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a németek elleni Nemzetek Ligája-meccs előtt meglepő történetet osztott meg, ami akkor esett meg vele, amikor még az Eintracht Frankfurt játékosa volt.

A magyar válogatott legutóbb az Európa-bajnokságon találkozott a németekkel Stuttgartban, azt a mérkőzést a házigazda nyerte meg 2-0-ra. Marco Rossi együttese a Nemzetek Ligája első fordulójában ismét idegenben, ezúttal Düsseldorfban lép pályára Julian Nagelsmann csapata ellen, a meccs előtt pedig a Német Labdarúgó Szövetségnek adott interjút az olasz szakember. Rossi játékosként az 1996/1997-es idényben az Eintracht Frankfurt csapatában futballozott, az ottani időszakában pedig egy érdekes történet főszereplője lett.

Marco Rossi játékosként a Frankfurtban is megfordult
Fotó: AFP (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

"Az első meccseket még Dragoszlav Sztepanovics edző irányításával játszottam, és egyfajta Beckenbauer-szerepem volt liberóként. 

A helyi lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung egyszer „Az új Császár” címmel írt egy cikket rólam" - 

mondta Rossi, akit a Németországban Császárnak becézett focilegendához, Franz Beckenbauerhez hasonlíthattak

"Sajnos októberben és novemberben sérült voltam, eltört a bokám. Aztán télen Horst Ehrmantraut lett az edzőnk, én egy nap késéssel tértem vissza a téli pihenőnkről, és az első erőnléti tesztem elég rosszul sikerült. Utána már nem volt olyan jó a kapcsolatunk, de Ehrmantraut amúgy is inkább a német játékosokban bízott" - idézte a Magyar Nemzet a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

Magyarország, magyar válogatott, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, sajtótájékoztató, 2024.06.27., Marco Rossi
Marco Rossi csapata ismét pályára lép a német válogatott ellen
Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

Az interjúból az is kiderült, hogy az olasz szakember Németországban ismerkedett meg Pippo Giambertonéval, akinek a közreműködése révén került először Magyarországra, ahol előbb a Budapest Honvéd edzője, később pedig a nemzeti csapat szövetségi kapitánya lett.

"A frankfurti időkben egy helyi olasz étterembe jártam, ahol jóba lettem Pippo Giambertonéval, a tulajdonossal, aki később Budapestre költözött, és 2009-ben meghívott magához. 

Az ő éttermében találkoztam a Budapest Honvéd sportigazgatójával, aztán pedig már minden ment a maga útján" - 

árulta el Rossi.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!