Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám szerint a Nemzetek Ligája A divíziójában való szereplés jó lehetőség Marco Rossi együttese számára, hogy a későbbiekben újra bravúrokat érjen el egy-egy selejtezősorozatban.

A 36 éves csatár tavaly fejezte be karrierjét, utolsó gólját a németek otthonában rendezett Nemzetek Ligája-meccsen szerezte a nemzeti együttesben 2022-ben. 

"Számomra mindig különlegesek voltak a németek elleni mérkőzések, hiszen tizenkét évet töltöttem el a Bundesligában, valamint a stuttgarti utánpótlásban" - mondta a 86-szoros válogatott csatár, aki a Lipcsében 1-0-ra megnyert találkozót egy szöglet utáni gyönyörű sarkazással döntötte el. 

A szögleteknél a karrierem során szinte mindig a rövidre kellett érkeznem, így volt ez a válogatottnál is, itt a beadás kicsit alacsonyabb lett, nekem pedig szerencsém volt, másképpen nem is lehetett volna beleérni" - 

idézte az MTI Szalai Ádámot, aki elmondta, sportolói pályafutásából leginkább a közönséggel való közös ünneplések hiányoznak neki.

Szalai Ádám a németek ellen lőtte utolsó gólját a válogatottban
Fotó: AFP (Photo by Ronny HARTMANN / AFP)

A magyar válogatott szombaton Düsseldorfban a németek vendégeként lép pályára az NL-ben, 

és Szalai szerint nincs nagy jelentősége annak, hogy több sztárjátékos (Thomas Müller, Manuel Neuer vagy éppen Ilkay Gündogan) befejezte szerepelését a nemzeti együttesben. A korábbi gólerős támadó úgy véli, a helyükre érkezőkre jó eséllyel hasonló karrier vár majd, elég csak Florian Wirtzre vagy Jamal Musialára gondolni. Szalai a sorozattal kapcsolatban azt mondta, amíg nem létezett a Nemzetek Ligája, addig a barátságos mérkőzéseken nem tudtak olyan csapatokkal találkozni, mint a német, vagy a későbbi ellenfél holland válogatott. 

Az egykori csatár megjegyezte, ez a sorozat egy remek lehetőség, hiszen ezeken a mérkőzéseken lehet megalapozni azt a teljesítményt, amely szükséges ahhoz, hogy a következő világbajnoki vagy Európa-bajnoki selejtezőkön egy olyan remek csapat álljon össze, amely bravúrt okozva kijuthat egy világversenyre. 

Marco Rossi csapata szombaton 20.45-től Németország vendégeként Düsseldorfban kezdik a sorozatot, majd három nappal később Bosznia-Hercegovina együttesét fogadják a Puskás Arénában. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!