Vágólapra másolva!
A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso átvehette az Adrian Newey által tervezett Aston Martin Valkyrie-t. Az új csodaautó azonban mindössze egy órával az átvétel után lerobbant, így trélerrel kellett elszállítani.

Alonso Monacóban vehette át új sportautóját, az Aston Martin Valkyrie-t, amiből mindössze 150 darabot gyártottak világszerte. A mintegy 1176 lóerős gépcsoda megalkotásában a Red Bull leköszönő legendás tervezője, Adrian Newey is részt vett, amikor még az Aston Martin a Red Bull partnere volt.

Formula 1 Pirelli Grand Prix Du Canada 2023
Adrian Newey tervezte Fernando Alonso új sportautóját
Fotó: NurPhoto via AFP

A brit mérnök várhatóan 2025 második negyedévétől csatlakozik Alonso csapatához, az Aston Martinhoz, és sajtóhírek szerint a jövő heti Azeri Nagydíj előtt jelenthetik majd be hivatalosan az érkezését. 

A RacingNews365 beszámolója szerint a Valkyrie hibrid hajtásának alapját a 6,5 literes, V12-es szívómotor adja, amely maximális teljesítményét 10 500-as fordulatnál produkálja, de mellette van egy 160 lóerős villanymotor is. Az alig több mint egytonnás hiperautó 2,6 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet. 

Ugyan eleinte arról szóltak a hírek, hogy Alonso ajándékba kapja az Aston Martin Valkyrie-t, ám a spanyol Eldesmarque hírügynökség információi szerint a kétszeres világbajnoknak ki kell fizetnie autó árát, ami becslések szerint 3,9 millió euró, vagyis több mint 1,5 milliárd forint.

Alonso természetesen a közösségi oldalán is megosztott néhány képet az ajándékáról, amelyhez a következőket fűzte:

Eljött a nap! Kijelenthetem, hogy büszke tulajdonosa vagyok a bolygó legjobb közúti autójának. Micsoda megtiszteltetés, hogy ezzel a márkával dolgozhatok együtt! Nehéz szavakba önteni, mennyire vártam már ezt a napot"

 – kezdte Instagram-posztjában Alonso, akinek új autójában a 14-es rajtszámmal ellátott egyedi gázpedál is megtalálható.

"Minden bizonnyal emlékezetes nap lesz a saját Valkyrie-öm volánja mögött ülni, hiszen magam is sokat dolgoztam rajta az Aston Martin csapatával együtt. A Valkyrie valóban egy utcára tervezett F1-es autó, alig várom, hogy vezethessem" – írta a spanyol.

Nos, Alonso kívánsága nem tartott sokáig, ugyanis mindössze egy órával az átvétel után lerobbant alatta az új sportautó, így döbbent tömeg szeme láttára a kétszeres Forma-1-es világbajnok Aston Martin Valkyrie-jét tréleren kellett elszállítani Monacóban – írja a The Sun.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!