Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy interjúban többek között a távozásával kapcsolatos gondolatairól is beszélt. Marco Rossit a Nemzetek Ligája első két fordulója után kérdezte a MOL csapat.

A magyar válogatott egy Németországban elszenvedett 5-0-s vereséggel, és egy Bosznia-Hercegovina ellen elért hazai 0-0-s döntetlennel kezdte a Nemzetek Ligája új szezonját. Marco Rossi szövetségi kapitány a düsseldorfi pofon után azt mondta, hogy ha a csapat a bosnyákok ellen erre nem tud reagálni, akkor "mindenkinek el kell tűnnie a színről", ám végül a Bosznia ellen mutatott játék a magyar-olasz szakember szerint megfelelő reakció volt.

Marco Rossi
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Láttam a fiúkon azt a győzelmi vágyat, ami nagyon hiányzott Németországban. Egészen más mentalitással, más lelki állapotban léptünk pályára Bosznia ellen, egy szavam sem lehet erre az aspektusra. Taktikailag is jó meccset hoztak le a fiúk, nyertük az egy az egy elleni helyzeteket, 

jól támadtunk vissza, és hosszú labdákra kényszerítettük a bosnyákokat, pontosan úgy, ahogy terveztük. Nem úgy, mint Németországban. 

[...] Ott a második gól után úgy összezuhantunk, ahogy szinte soha korábban” – nyilatkozta a MOL csapatnak Marco Rossi, aki agresszívebb, fizikálisabb játékot kért a csapattól, és azt, hogy minél feljebb szerezzen labdát.

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy pontosan tudja, hogy a világbajnoki szereplés szempontjából is nagyon fontos a Nemzetek Ligája, azon belül is leginkább a bosnyákok elleni idegenbeli, zenicai meccs. 

Marco Rossi, Magyarország, Bosznia, Nemzetek Ligája,
Marco Rossi nem akar távozni a magyar válogatott kispadjáról
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Marco Rossi nem gondolkodik a távozásán

A kapitány megerősítette, ha nem küldik el, akkor továbbra is ő marad a kispadon, mert nem áll szándékában távozni.

„Olvastam, hallottam én is mindenféle híreket, ezért szeretném leszögezni: 

nem vagyok az a fajta, aki egy nehéz helyzetben magára hagyja a csapatát.

Jobbá akarom tenni a magyar válogatottat, mert egy nagyszerű utazáson vagyunk, és még nem értük el a plafont. Sok nagy siker vár még erre a csapatra, ebben biztos vagyok. Másrészt élő szerződésem van, és amíg a munkaadóm nem mondja fel, én tiszteletben kívánom tartani. Szeretném minél jobban végezni a munkámat, és az eddigi eredmények azt bizonyítják, hogy nem mutatok rossz irányt. A kapitányi poszt egy bizalmi pozíció, de a futballban nagyon gyorsan változnak a dolgok. Ezt minden edzőnek észben kell tartania! Úgy gondolom, 

a távozásomról szóló szóbeszéd egy félreértésen alapul. 

Az Eb-kiesés, főleg a módja nagyon megviselt, de amikor azt mondtam, át kell gondolnom a dolgokat, nem a kapitányi posztra céloztam. A csapatunk játékát, a korlátainkat, illetve azok áttörésének lehetőségét kellett fontolóra vennem, és ezt is tette – mondta Rossi. – Nem mentem el akkor sem, amikor Angliából kerestek, és akkor sem, amikor egy vagyont ajánlottak más országból. Szeretem ezt a feladatot, és ha azt is mondtam, hogy nem élveztem az Eb egy percét sem, még mindig azt érzem, hogy nem értünk a csúcsra. 

Van még feljebb, és az én feladatom megtalálni, hogyan lehet oda eljutni. 

Ez megtisztelő, közben nagy felelősség, és óriási kihívás. Bolond lennék lemondani róla."

  • A magyar válogatott számára a Nemzetek Ligája október 11-én folytatódik, a harmadik fordulóban a csapat Hollandiát fogadja a Puskás Arénában.

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!