Vágólapra másolva!
A bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-meccsen szerepelt először a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában Nikitscher Tamás, aki a németek ellen csereként is lehetőséget kapott. Marco Rossi újonca a válogatottban nyújtott teljesítményéről is beszélt, valamint elárulta, mit jelentenek a különleges tetoválásai.

A Kecskemét futballistája egy éve még a sérüléséből lábadozott, ugyanis tavaly augusztusban súlyosan megsérült a térde, ezt követően pedig csak idén áprilisban térhetett vissza a pályára. A 24 éves középpályás azóta mindössze 12 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ám Marco Rossi lehetőséget adott neki a Nemzetek Ligájában. A németek ellen bemutatkozó, a bosnyákok ellen a kezdőcsapatba kerülő Nikitscher Tamás pozitív visszajelzést kapott a szövetségi kapitánytól, és továbbra is azon dolgozik, hogy még jobb legyen.

Hungary v Bosnia and Herzegovina - UEFA Nations League Group A3 Match 2024
Nikitscher Tamás kezdett a bosnyákok ellen 
Fotó: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto

"Sosem vagyok elégedett magammal, most sem voltam az, de arra büszke vagyok, hogy pozitív visszajelzéseket kaptam a kapitánytól is. 

Azt mondta, hogy jó úton járok, és még többet kell dolgoznom, hogy előrébb léphessek, ami számomra sem volt kérdés. 

Óriási lelki pluszt kaptam a válogatottban szerzett élményekkel, és azon leszek, hogy ez a lendület sokáig kitartson" - mondta a Kecskemét játékosa, aki a karjait borító tetoválásokról is beszélt.

"Vannak köztük olyanok, amelyeknek személyes üzenetük van, a családdal kapcsolatosak, vagy a nekem fontos dolgokat jelképezik. Ilyen a könyvek motívuma is. 

Az olvasás kiskorom óta szerves része az életemnek. Gyerekként vers- és mesemondó versenyekre jártam, és a mai napig sokat olvasok, sokféle témában, a regényektől az önfejlesztő könyvekig.

A három könyv képe a karomon azt jelenti, hogy minél több tudást szívunk magunkba az olvasással, annál nagyobbra növünk, ahogyan a fa is terebélyesedik" - idézte a Magyar Nemzet Nikitscher szavait.

Germany - Hungary
A németek ellen csereként kapott lehetőséget Nikitscher Tamás
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A Nemzetek Ligája A divíziójában egy vereséggel és egy döntetlennel kezdő magyar válogatott legközelebb október 11-én lép pályára Hollandia ellen a Puskás Arénában.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!