Vágólapra másolva!
Az Európai Minifutball Szövetség (EMF) 2024-ben is a bulgáriai Naposparton rendezi az EURO CUP-ot szeptember 18-21. között. A magyar csapatok közül a Szilasi és Barátai a második helyen jutott tovább a csoportjából, míg az Albidok búcsúzott. A nyolcaddöntőben így csak a Szilasi és Barátai volt érdekelt. A pénteki mérkőzésen viszont a címvédő román Borussia Sibiu 4-1-re verte a Szilasit, így mindkét magyar csapat befejezte a szereplését.

Mint ismert, szerdán az Albidok FC 2-1-es győzelemmel kezdett a szerb Dag&Red Intercafe Novi Sad ellen, míg a Szilasi és Barátai a 2019-es BL-győztes montenegrói Dadi Gradnja Podgoricától 1-0-ra kikapott. 

minifoci, Szilasi és Barátai
A címvédő búcsúztatta a Szilasi és Barátait
Fotó: EMF

Csütörtökön mindkét magyar együttesre két-két csoportmeccs várt, az Albidok egy-egy döntetlennel és vereséggel búcsúzott, míg a Szilasi két sikerével a második helyen jutott tovább.

A Szilasi és Barátai is búcsúzott

Pénteken a címvédő román Borussia Sibiu ellen léptek pályára Barabás Miklósék. A találkozót a románok kezdték jobban, Timis kettő és Span egy találatával 3-0-ra vezettek a szünetben. 

Bár a 25. percben Besnyő Dániel révén még szépített a Szilasi, Span az újabb találatával a 30. percben kialakította a 4-1-es végeredményt.

Ez pedig egyben azt is jelentette, hogy a Szilasi és Barátai számára is véget ért az Euro Cup a nyolcaddöntőben, így mindkét magyar csapat búcsúzott.

"Nagyon erős ellenfél ellen játszottunk. Amit elképzeltünk, az nagyon hamar borult, mert korán hátrányba kerültünk, így nem tudtuk azt a taktikát játszani, amit előzetesen kitaláltunk. 

Négy éve járunk folyamatosan valamelyik európai kupában, és azt kell mondjam, eddig ez volt a legerősebb ellenfél" - árulta el a találkozó után Szilasi Milán, a Szilasi és Barátai csapatvezetője.

EMF EURO CUP, csoportkör, magyar eredmények:
A csoport:
09.18.: Albidok FC-Dag&Red Intercafe Novi Sad (szerb) 2-1 (1-0)
Magyar gólszerzők: (Rozman 2)
09.19.: Albidok FC-Nyama Myasto Veliko Tarnovo (bolgár) 2-2 (1-1)
Magyar gólszerzők: (Végh, Kizman)
09.19.: Albidok FC-Sirius Ekspertiz Istanbul (török) 1-2 (1-1)
Magyar gólszerzők: (Rozman)
D csoport:
09.18: Szilasi és Barátai-Dadi Gradnja Podgorica (montenegrói) 0-1 (0-0)
09.19.: Szilasi és Barátai-Spartak Veliko Tarnovo (bolgár) 5-1 (2-0)
Magyar gólszerzők: (Kövesdi 2, Lovász, Besnyő, Barabás)
09.19.: Szilasi és Barátai-Burger Saloon Red Meat Afula (izraeli) 3-1 (0-0)
Magyar gólszerzők: (Kövesdi, Kajtár, Barabás)
Nyolcaddöntő:
09.20: Szilasi és Barátai-Borussia Sibiu (román) 1-4 (0-3)
Magyar gólszerzők: Besnyő

A részletes program és az további eredmények a linkre kattintva érhetőek el.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!