Vágólapra másolva!
A magyarokkal azonos csoportban szereplő holland válogatott 2-2-es döntetlent játszott a vendég német csapattal kedden a labdarúgó Nemzetek Ligája második fordulójában. A meccsen súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a hazaik sztárja, Nathan Aké, aki könnyek között maradt lent a földön.

A Manchester City védője, Nathan Aké combizomsérülés miatt volt kénytelen hamarabb befejezni a Németország elleni meccset Nemzetek Ligájában. 

Netherlands v Germany - UEFA Nations League 2024/25 League A Group A3, Nathan Aké
Nathan Aké combizomsérülést szenvedett
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/EYE4images/NurPhoto

A 29 éves játékos az első félidő 39. percében ütközés nélkül zuhant a földre, láthatóan nagy fájdalmai voltak.

Aké a bal lábát fogta, miközben a könnyeivel küszködött. Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa, Cody Gakpo azonnal integetett az orvosi személyzetnek a hordágyért. A védőt le is kellett vinni, nem tudta folytatni, végül nem sokkal a félidő előtt az Arsenal játékosa, Jurrien Timber érkezett a helyére.

„Izomsérülésének tűnik, bár nem vagyok benne biztos” – mondta Ronald Koeman, a holland szövetségi kapitány Aké sérüléséről.

Nem Aké az egyetlen a PL-sztárok közül, aki az elmúlt napokban hazája NL-meccsén sérült meg, a hírek szerint az Arsenal két játékosára, az olasz védőre, Riccardo Calafiorira és a norvég középpályásra, Martin Ödegaardra sem számíthat egy ideig. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!