Vágólapra másolva!
Szombat este 20.45-től a magyar labdarúgó-válogatott megkezdo szereplését a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös kiírásában, melyben az A divízió 3. csoportjának első fordulójában a német csapat ellen lép pályára Düsseldorfban. Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya kihirdette kezdőcsapatát, amelybe ezúttal egy újonc sem került be a lehetséges négyből.

Marco Rossi öt újoncot hívott be a keretbe, közülük mind az öten az NB I-ben szerepelnek, igaz, szerdán a paksi Vas Gábor megsérült az edzésen, ezért csütörtökön elhagyta Telkit, helyére pedig a szakmai stáb nem hívott be másik futballistát.

A sérült Vas hiányában így a Blackburn Rovershez igazoló Tóth Balázs, valamint Gergényi Bence, Yaakobishvili Antal és Nikitscher Tamás várhat a bemutatkozó meccsére. Azonban az olasz szakember a németek elleni rangadón a már bizonyított embereinek szavazott bizalmat. 

Magyarország - Svájc, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, RheinEnergieStadion, Köln, euro2024magyarok, 2024.06.15.
Szoboszlai Dominik a bemelegítésnél
Fotó: AFP/Kirill Kudryavtsev

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Gulácsi – Balogh B., Orbán, Dárdai M. - Nego, Nagy Á. Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B. 

A német válogatott kezdőcsapata:
Ter Stegen – Kimmich, Tah, Schlotterbeck, Raum – Andrich, Gross – Wirtz, Havertz, Musiala - Füllkrug. 

A Németország-Magyarország mérkőzést az Origo élőben közvetíti. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!