Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája A divíziójában azonos csoportban szerepel a bosnyákokkal. A magyarok ellenfelénél botrány robbant ki, ugyanis az együttes alapemberét, Anel Ahmedhodzicot többé nem akarják behívni a nemzei csapatba.

A magyar válogatott a Nemzetek Ligájában hazai pályán már játszott Bosznia-Hercegovina ellen, a Puskás Arénában megrendezett meccsen Marco Rossi csapata sokkal közelebb állt a győzelemhez, de a találkozó végül gól nélküli döntetlennel ért véget. A mérkőzés utáni napokban aztán botrány robbant ki a bosnyákoknál a Sheffield United játékosa, Anel Ahmedhodzic miatt, aki tisztázatlan okok miatt nem lépett pályára a szeptemberi NL-meccseken.

"Egy ország válogatottjába történő meghívás kiváltságos dolog, sok év kemény munkájának és áldozatvállalásának gyümölcse. 

Azonban nemzeti csapatunk nem hajlandó szenvedni azok miatt, akik nem akarják, vagy egyszerűen nem tudják a maximumot nyújtani a pályán. 

Profinak lenni azt is jelenti, hogy felelősséget vállalsz a tetteidért, és közvetlenül kommunikálsz másokkal, közvetítők és mások beavatkozása nélkül. Senki, még Anel Ahmedhodzic sem választhatja meg, hogy mikor óhajt a válogatott rendelkezésére állni" - intézte bírálatát a Sheffield játékosához Emir Spahic, a bosnyákok sportigazgatója.

Euro-2024: match de préparation entre l'Italie et la Bosnie-Herzégovine
Anel Ahmedhodzicra már nem számítanak a bosnyák válogatottban
Fotó: AFP or licensors

A 25 éves középhátvéd legutóbb júniusban, az olaszok elleni felkészülési találkozón játszott a válogatottban, és innentől kezdve a bosnyákok már nem számítanak rá a jövőben.

Nem te választod a válogatottat, hanem fordítva, így nem tűrjük azt, hogy valaki határozatlan időre eltűnjön. 

Mivel másodszor került emiatt a közvélemény fókuszába, és tisztázatlan okok miatt nem jelent meg, ezért egyértelművé tesszük, hogy Anel Ahmedhodzic válogatottbeli pályafutása ezennel véget ért. Nem csak a közeljövőt illetően, hanem hosszú távon is. Senkit nem érdekelnek a családtagok, barátok, ügynökök nézőpontjai, csakis a játék, a pályán nyújtott teljesítmény és a hozzáállás számít. Ez mindenkinek fontos üzenet a jövőre nézve" - mondta Spahic.

A magyar válogatott legközelebb Hollandia, a bosnyák csapat pedig Németország ellen lép pályára a Nemzetek Ligájában.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!