Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint csatlakozhat a Real Madrid edzői stábjához Andy Mangan, aki jelenleg az angol harmadosztályban szereplő Stockport County együttesénél dolgozik segédedzőként.

Mangan július óta dolgozik segédedzőként a Stockportnál, és állítólag azért esett rá a választás, mert közeli kapcsolatban áll Carlo Ancelotti fiával, Davide-vel, aki az apja mellett segédedző a Real Madridnál. 

Carlo és Davide Ancelotti a hírek szerint olyan angol edzőt keres, akinek van tapasztalata a szigetországban, Davide pedig Mangant ajánlotta bizalmi emberként az édesapjának. A The Athletic azt írja, hogy Carlo Ancelotti fia is hamarosan vezetőedzői pályára léphet, és amikor ez bekövetkezik, viszi majd magával segítőként Mangant.

Valencia CF v Real Madrid CF - LaLiga Santander
Davide Ancelottinak (jobbra) fontos szerepe van édesapja szakmai stábjában
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton

A hírek szerint Mangan mér csak a munkavállalási engedélyére vár, és ha minden a tervek szerint alakul, a 38 éves szakember csatlakozik a Real Madrid szakmai stábjához. Mangan érkezése része Ancelotti azon törekvésnek, hogy felfrissítsék az edzői stábot, amely a legutóbbi három szezonban át stabilan működött.

Mangan több mint 300 alkalommal lépett pályára az angol alsóbb osztályokban, futballozott a Fleetwood Town, a Wrexham és a Tranmere Rovers csapatában is. 

Andy Mangan,
Mangan egy 2016-os Manchester United elleni FA-kupa meccsen a Shrewsbury Town játékosaként
Fotó: AFP/Oli Scarff

Edzői karrierje során számos angol klubnál megfordult. 2019-ben csatlakozott a Fleetwood első csapatának edzői stábjához, majd 2021-ben követte Joey Bartont a Bristol Rovershez. Mangan 2023 végén egy rövid ideig a Bristol Rovers megbízott edzőjeként is tevékenykedett, mielőtt segédedzőként csatlakozott a Stockporthoz.

A Stockportnál Mangan a csapat támadóinak fejlesztésére összpontosít, és kulcsszerepet tulajdonítottak neki abban, hogy a csapat jelenleg a tabella élén áll a League One-ban. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!