Mégis befuthat karácsony előtt a PlayStation 5 Pro

sony playstation dualshock kontroller controller gamepad gamer videojáték gaming
Fotó: Florian Gagnepain / Unsplash
Vágólapra másolva!
Közel a bejelentés, több forrás is egybevágó információkkal állt elő.
Vágólapra másolva!

Váratlan és izgalmas fejlemények történtek az elmúlt olyan huszonnégy órában a Sony videójátékos üzletágának háza táján. A szemfülesek észrevették, hogy a PlayStation harmincadik évfordulójának ünneplését bejelentő blogbejegyzés nyitóképében a Sony elrejtette a PlayStation 5 Pro nemrég kiszivárgott dizájnját, majd hirtelen több forrás is azzal állt elő, hogy nyakunkon van a PS5 erősebb változatának leleplezése és rajtja.

Elsőként a The Verge állt elő azzal, hogy értesülései szerint a 2024. szeptember 16-tól megjelentetni kívánt új játékoknak már hivatalosan is támogatniuk kell a PlayStation 5 Pro konzolt, azaz nagyon közel lehet a megjelenése, idővonal tekintetében a PlayStation 4 Pro bevezetését ismételheti meg a Sony.

Ezt követően Tom Henderson ennél konkrétabb belsős értesülésekkel rukkolt elő: a jelenlegi tervek szerint a PS5 Pro még szeptemberben bemutatkozik, a piacra kerülése pedig novemberben esedékes.

A korábbi információk alapján a processzor terén a PlayStation 5 Pro nem hoz előrelépést, de a sokkal erősebb grafikus processzornak és gyorsabb memóriának köszönhetően klasszikus raszteres renderelésben 45%-kal, míg sugárkövetéses renderelésben átlagosan 2-3× gyorsabb lehet. Mindezek tetejébe támogatni fogja a Sony által kifejlesztett, gépi tanulásos PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) képfelskálázási eljárást, ez az NVIDIA DLSS-hez hasonlóan működik, de nem szükséges játékonként tanítani.

A héten már érkezett érdekes pletyka a PlayStation kapcsán, a Sony állítólag megszerezte a jövőre érkező Grand Theft Auto VI exkluzív reklámozási jogait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!