Vágólapra másolva!
Sallai Roland az utolsó pillanatban igazolt a török bajnokság egyik topcsapatához, a Galatasarayhoz. A magyar válogatott futballista még pályára sem lépett új klubjában, de a szurkolók máris hőbörögnek és a csapat korábbi sztárjához hasonlítgatják.

A magyar válogatott támadó a Bundesligában szereplő Freiburg együttesét hagyta el a Galatasaray kedvéért, az isztambuli klubban olyan csapattársai lesznek, mint Victor Osimhen, Michy Batshuayi, Hakim Ziyech, Mauro Icardi és Dries Mertens. 

A 27 éves játékos a 7-es számú mezt viseli majd a török csapatnál, 

ezt a dresszt pedig a korábbi közönségkedvenc Kerem Aktürkoglu hordta, aki nemrég a portugál Benficához szerződött.

Galatasaray's new transfer Roland Sallai arrives in Istanbul
Sallai Roland a Galatasaray csapatához szerződött
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A Galatasaray szurkolói közül már többen is a közösségi médiában hőbörögnek és máris Aktürkogluhoz hasonlítgatják Sallait, annak ellenére, hogy a magyar focista még pályára sem lépett új klubjában 

- írta meg a Magyar Nemzet. Sokan még mindig korábbi kedvencüket szeretnék látni a 7-es számú mezben, aki nemrég a Nemzetek Ligájában három gólt lőtt Izland ellen. Sallaira minden bizonnyal fontos szerep vár majd a Galatánál, a csapatba kerülésért Bars Alper Yilmaz lesz a legnagyobb riválisa a jobb szélső posztján. Az isztambuli együttes a török bajnokság negyedik fordulójában szombaton hazai pályán 5-0-ra nyert a Rizespor ellen, ezt a találkozót Sallai a barátnője társaságában a stadionban tekintette meg.

Galatasaray v Caykur Rizespor - Turkish Super Lig
Sallai Roland a barátnője társaságában nézte meg a Galatasaray meccsét
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A Freiburg korábbi játékosa nagy tervekkel érkezett Törökországba, többek között az Európa-liga-győzelmet is megcélozta új klubjával.

"Boldog vagyok és nagyon örülök, hogy itt lehetek. Azt hiszem, együtt nagy dolgokat tudunk véghez vinni, 

például a bajnokság megnyerése, hiszen ez a célunk. Szeretném, ha az Európa-ligában döntőt játszanának, és azt is megnyernénk" - mondta érkezése után Sallai.

Kapcsolódó cikkek

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!