Vágólapra másolva!
A török labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának rangadóján a Galatasaray 3-1-re győzött a Fenerbahce vendégeként. A Galatasaray csapatában bemutatkozott Sallai Roland, akinek a lehetséges szerepével kapcsolatban több dolog is kiderült a találkozón.

A török bajnokság szombat esti meccsén a Galatasaray egy óra alatt háromgólos előnyre tett szert, a Fenerbahce pedig Edin Dzeko büntetőjével csak szépíteni tudott. A közelmúltban igazolt Sallai Roland már a végeredmény kialakulása után mutatkozott be: a 75. percben lépett pályára Dries Mertens helyén, a magyar válogatott focista tehát bő negyedórát kapott José Mourinho együttese ellen. A sikerével a továbbra is hibátlan Galata előnye már 5 pont a tabella élén a városi rivális előtt.

Fenerbahce, Galatasaray, török bajnokság, foci, Sallai Roland
Sallai Roland győztes rangadón mutatkozott be a Galatasarayban
Fotó: Anadolu via AFP / 2024 Anadolu

Az 54-szeres magyar válogatott támadót a Harry Potternek becézett Kerem Aktürkoglu helyére igazolta a Galatasaray, a török játékos ugyanis a Benficához igazolt. Dzsudzsák Balázs arról beszélt, hogy a Freiburgból átigazolt Sallainak remek lehetőség a csapatváltás, a Fener ellen viszont kiderült, egy Angliát is megjárt futballistát, Yunus Akgünt kell kiszorítania a kezdőcsapatból.

Sallai Roland egy török válogatott focistával harcolhat meg a Galatasaray kezdőjéért

A Metropol megírta, hogy a 24 éves, kilencszeres török válogatott Yunus Akgün a Galatasaray akadémiáján nevelkedett, de a tavalyi szezont Angliában, a Leicester Citynél töltötte, amellyel sikerült kiharcolnia a feljutást a Premier League-be. Akgün jól játszott a Fenerbahce ellen, végig a pályán maradhatott, de a hét eddigi tétmérkőzésen csupán egy gólt szerzett. Összehasonlításképpen, a másik szélső, Baris Yilmaz eddig kilenc mérkőzésen négy gólt és egy gólpasszt ért el.

A kétgólos előny tudatában 

a becserélése után Sallainak is már inkább a védekezésben kellett segítenie, összesen tízszer ért labdába, a hat passzából öt sikeres volt, emellett pedig egy kulcspasszt is kiosztott. 

Négy párharcából kettőt megnyert, háromszor vesztett labdát, egyszer pedig szabálytalankodtak vele szemben. A Sofascore összesen 6,8-ra értékelte a mutatott játékát, ez az érték átlagosnak mondható.

Sallai Roland a kései átigazolása miatt már nem került be a Galatasaray Európa-liga-keretébe, így viszont több szerep várhat rá a bajnokságban. A magyar játékos legközelebb szombaton, a Kasimpasa elleni bajnokin léphet pályára.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!