Vágólapra másolva!
A Galatasarayhoz szerződött Sallai Roland még a klubváltása előtt beszélt Dzsudzsák Balázzsal. A Debrecen csapatkapitánya szerint a 27 éves játékos nagyszerű döntést hozott, ugyanis a török sztárcsapatban minden lehetősége meglesz arra, hogy a karrierjét előremozdítsa.

A 109-szeres magyar válogatott Dzsudzsák Balázs is légióskodott korábban Törökországban, így konkrét tapasztalatokkal segíthette Sallai Rolandot a döntésben. A Debrecen csapatkapitánya még beszélt a 27 éves játékossal a klubváltása előtt, szerinte Marco Rossi alapembere kiváló döntést hozott, mert a Galatasaraynál minden lehetősége meglesz a fejlődésre és az előrelépésre.

Képes lesz tovább fejlődni minden szempontból, például nyomás, felelősség és jellem terén. Mert ha a Galatasarayban játszol, akkor folyamatosan bizonyítanod kell, hogy oda tartozol. Biztos vagyok benne, hogy Sallai ezt a szintet is túlszárnyalja majd. 

Nagyon szerény és szorgalmas futballista. Mindig a labdarúgásra koncentrál, és folyamatosan jobbá akar válni. Szerintem jó döntés volt, hogy átigazolt a Galatasarayhoz. Biztos vagyok benne, hogy innen egy magasabb ligába fog feljutni, és támogatni fogom, hogy elérje életcéljait" - mondta Dzsudzsák, aki a 2015/2016-os idényben a török Bursaspor csapatában futballozott.

Sallai Roland, Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák szerint Sallai remekül döntött
Fotó: AFP (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

Szerintem aki hat évig a Bundesligában tud játszani, az mindenhol tud majd bizonyítani. Nagyon jó karakter. Sallai válogatottunk egyik legjobb játékosa. 

Sokat fejlődött a Németországban eltöltött hat év alatt. Remélem, mihamarabb megkapja a lehetőséget, hogy a Galatasarayban játsszon. Biztos vagyok benne, hogy Sallai sok boldogságot fog hozni a szurkolóknak" - idézte a Nemzeti Sport a Debrecen 37 éves klasszisát.

Sallai Roland rögtön egy rangadón, a Fenerbahce ellen debütálhat, amelynek José Mourinho az edzője. A szombaton 19 órakor kezdődő derbit szokás két kontinens csatájának is nevezni, hiszen míg a Galata stadionja Isztambul európai, addig a Feneré az ázsiai oldalán van.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!