Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool 2-1-re legyőzte a Wolverhampton Wanderers csapatát a Molineux Stadionban. A magyar válogatott csapatkapitánya ezúttal 73. percet töltött a pályán, az első félidőben pedig centikre volt a gólszerzéstől.

A papírforma alapján Szoboszlai Dominik csapatára könnyű győzelem várt, ugyanis a Wolverhampton Wanderers még nem nyert bajnoki meccset az idei szezonban. Gary O'Neil együttesének a forduló előtt egy döntetlenje és négy veresége volt, ezzel pedig a tabella utolsó helyéről várhatta az összecsapást. Ezzel szemben a Liverpool parádésan kezdte az idényt. Ugyan a Nottingham Forest ellen becsúszott egy vereség a negyedik fordulóban, ezt leszámítva viszont a Pool minden idei meccsét megnyerte. 

Szoboszlai, Milan, Bajnokok Ligája
Szoboszlai Dominik továbbra is alapember a Liverpoolban
Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia

Szoboszlai rápihent a meccsre

Szoboszlai rápihenhetett a szombat esti találkozóra, ugyanis a hét közi West Ham United elleni 5-1-es Ligakupa-siker alakalmával pihenőt kapott Arne Slottól. A magyar válogatott csapatkapitánya visszakerült a Liverpool kezdőjébe, csapata viszont nem kezdte jól a Wolverhampton elleni meccset. Az első 20 percben a hazaiak közel 70%-ban birtokolták a labdát, több veszélyes támadást is vezettek, míg a vendégek sokáig semmiféle veszélyt nem jelentettek a Farkasok kapujára. 

A Liverpool első kapura lövésére a 32. percig kellett várni, ekkor Trent Alexander-Arnold bombázott kapura 19 méterről egy szabadrúgást, de Sam Johnstone könnyedén fogta a középre tartó labdát. 

Trent Alexander-Arnold és Szoboszlai Dominik üldözik Rayan Ait-Nourit
Fotó: AFP/Paul Ellis

Nyolc perccel később már ziccerig is eljutott a Liverpool, ekkor ráadásul pont Szoboszlai volt a főszereplő. Egy szép támadás végén Andy Robertson kapott egy indítást a bal szélen, középre lőtte lőtte a labdát, ahol Szoboszlai lendültből érkezett, a magyar középpályás négy méterről kapura belsőzte a labdát, de pechére a labda elakadt Sam Johnstone bal lábában. 

Ennek ellenére mégis a Liverpool mehetett előnnyel a szünetre, ugyanis az első félidő hosszabbításban Diogo Jota bal oldali beadására Ibrahima Konate robbant be, és négy méterről védhetetlen gólt fejelt (0-1). 

A fordulás után azonnal növelhette volna az előnyét a Liverpool. A Wolverhampton laposan próbálta kihozni a labdát, a kapujából kimozduló Johnstone Mario Leminához passzolt, azonnal a gaboni középpályás rossz helyre tette tovább a labdát, amire Mohamed Szalah csapott le, de az egyiptomi támadó 14 méterről nem tudott az üres kapuba passzolni. 

A Vörösök nem tudták kihasználni a Farkasok védelmi hibáját, azonban az 56. percben a hazaiak nem tették meg ugyanezt a szívességet, amikor a vendégek hibáztak egy kapitálisat. 

Egy ártalmatlan szituációban a gólszerző Konaté akarta hazaengedni a labdát a Alisson Beckernek, azonban a Liverpool kapusa nem jött ki a kapujából, eközben Jorgen Strand Larsen áthámozta magát a francia védőn, visszagurított Rayan Ait-Nourinak, az algériai védő pedig közelről a bal alsóba passzolt (1-1). 

Rayan Ait-Nouri gólja a semmiből jött
Fotó: AFP/Paul Ellis

Sokáig azonban nem volt egál az eredmény, ugyanis a 59. percben kiharcolt egy tizenegyest a Liverpool. Alexander-Arnold bal oldali beadására Diogo Jota robbant be, tisztán fejelhetett volna öt méterről, de a honfitársa, Nelson Semedo lerántott a portugál támadót, így büntetőt lőhetett a Liverpool. A labda mögé Mohamed Szalah állt oda, aki a kapu bal oldalába lőtt a jobbra vetődő Johnstone mellett (1-2). 

A 73. percben aztán Arne Slot kettős cserére szánta el magát. A kolumbiai Luis Díaz helyére a holland válogatott Cody Gakpót küldte pályára, Szoboszlai Dominiket pedig Curtis Jones váltotta. 

A magyar középpályás láthatóan nem örült annak, hogy lehozták a pályáról, egyszer meg is rázta a fejét, de ez valószínűleg nem a holland edzőnek szólt, hanem magát ostorozta az első félidőben kihagyott ziccere miatt. 

Az utolsó bő húsz percben a Wolves mindent megtett az egyenlítésért, de a Liverpool kontrollálta a meccset és akár az előnyét is növelhette volna. A hajrában viszont az eredmény már nem változott, így Arne Slot csapata 2-1-es győzelmet aratott, ezzel pedig a címvédő Manchester Cityt megelőzve a tabella élére ugrott. 

Szoboszlai Dominik csapata legközelebb jövő szerdán lép pályára, akkor a Liverpool az olasz Bologna csapatát fogadja az Anfielden.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!