Vágólapra másolva!
Thomas Tuchel lett az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A hírt már kedden közölte a Sky Sports és a The Times, az angol szövetség pedig szerda délelőtt jelentette be hivatalosan az új szakvezető személyét. Tuchel, akinek ez lesz edzői pályafutása során az első szövetségi kapitányi megbízatása, január elsején áll munkába.

Bayern Munich - VfL Wolfsburg
Lőw Zsolt ezúttal nincs ott Thomas Tuchel stábjában
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az angol nemzeti csapatot eddig ideiglenesen Lee Carsley vezette, miután Gareth Southgate a spanyolokkal szemben elvesztett Európa-bajnoki döntő után lemondott. Szerdán azonban kiderült, a végleges megoldás Thomas Tuchel lesz. A német tréner immáron a Háromoroszlánosok harmadik külföldi kapitánya az augusztusban elhunyt svéd Sven-Goran Eriksson (2001-2006) és az olasz Fabio Capello (2008-2012) után. 

Lőw Zsolt hoppon maradt

Az 51 éves német tréner az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta munka nélkül volt. Korábban a Borussia Dortmund, a Paris Saint-Germain, és a Mainznál is dolgozott, de az angol futball sem ismeretlen a számára, hiszen a Chelsea vezetőedzőjeként is dolgozott egy évet. A londoni Kékekkel 2021-ben Bajnokok Ligáját, a Bayernnel német bajnoki címet nyert, míg a PSG-vel kétszer győzött a francia bajnokságban, a Dortmunddal pedig elhódította a Német Kupát.

Lőw Zsolt 2018 óta többször is másodedzőként tevékenykedett Tuchel mellett, ám 

a magyar szakember ezúttal nem lesz tagja az angol válogatott edzői stábjának.

 A német szakember segítője az angol Anthony Barry lesz, akivel a Bayern Münchennél és a Chelsea-nél is dolgozott.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!