Vágólapra másolva!
Hétfőn este háromnegyed kilenctől a magyar labdarúgó-válogatott Bosznia és Hercegovina vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligája A divíziójának 4. fordulójában. A mérkőzést az az Anthony Taylor vezeti majd, akinek a nevéhez a nyári Európa-bajnokság legnagyobb botránya fűződik.

A németországi Európa-bajnokságon az angol játékvezető dirigálta a házigazda német válogatott és a későbbi győztes spanyol csapat negyeddöntőjét. A mérkőzést hosszabbítás után a spanyolok nyerték 2-1-re, azonban az Eb egyik legjobb meccse mégis Anthony Taylor hibájáról marad emlékezetes. A rendes játékidőben, 1-1-es állásnál az angol játékvezető (és a VAR-szobában ülő Stuart Attwell) nem ítélt büntetőt, amikor Jamal Musiala lövésénél a spanyol tizenhatoson belül Marc Cucurella kezéhez ért a labda. 

Marc Cucurella kezezése után 11-es járt volna a németeknek
Fotó: AFP/Thomas Kienzle

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) két és fél hónappal később egy közleményben ismerte el, hogy bírói hiba történt a foci-Eb negyeddöntőjében, ami a német válogatott kiesését eredményezte. 

Három hónapba telt, mire észrevettek egy kezezést, amit mindenki más másodpercek alatt meglátott. Ez aztán nagyon megnyugtató. Most akkor Európa-bajnoknak mondhatom magam? Szerintem nem”

 – nyilatkozta az UEFA közleményével kapcsolatban a német Toni Kroos, akinek a spanyolok elleni volt pályafutása utolsó profi mérkőzése. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!