Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában az Aston Villa nagy meglepetésre 1-0-ra legyőzte a Bayern Münchent. A meccset a helyszínen tekintette meg Vilmos herceg, aki boldogan távozhatott a stadionból kedvenc csapata győzelme után.

Az Aston Villára igazi csúcsrangadó várt a BL-alapszakasz második fordulójában, ugyanis Unai Emery együttese a Bayern Münchent fogadta. A bajorok az első körben 9-2-re ütötték ki a Dinamo Zagrebet, és az angolok is magabiztos sikerrel rajtoltak - 3-0 a svájci Young Boys otthonában -, de a meccs esélyese a német sztárcsapat volt. A Villa Parkban megrendezett találkozó azonban meglepő eredményt hozott, mert az Aston Villa a kolumbiai Jhon Duran 79. percben lőtt góljával 1-0-ra nyerni tudott. Hiába birtokolta közel 70 százalékban a labdát és lőtt sokkal többször kapura a Bayern, nem tudott gólt szerezni, az angolok viszont remekül használták ki a legnagyobb helyzetüket és két forduló után is százszázalékosak a BL-ben. 

A meccset a helyszínen tekintette meg a hatalmas Aston Villa-szurkoló hírében álló Vilmos herceg, aki boldogan távozhatott a stadionból, hiszen kedvenc csapata nagyszerű győzelmet aratott.

A walesi herceg már Pau Torres góljánál is önfeledten ünnepelt, ám azt a találatot les miatt az első félidő közepén elvette a videóbíró. A második játékrészben viszont már szabályos gólt szerzett a Villa, Vilmos herceggel pedig madarat lehetett fogatni, annyira örült szeretett csapata sikerének. 

Még a hangom is elment. 42 éve történt utoljára ilyen 

- mondta Vilmos herceg, utalva rá, hogy legutóbb 1982-ben találkozott egymással a két csapat, azt a meccset szintén a Villa nyerte 1-0-ra a BEK-döntőben.

"Egy hónappal a születésem előtt fordult elő legutóbb, hogy az Aston Villa megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot. Reméljük, hogy ma éjjel megtettük az első lépést egy újabb európai kupamenetelés felé" - tette hozzá a walesi herceg.

Kapcsolódó cikkek 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!