Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójának mindkét meccsén hazai győzelem született, miután a francia AS Monaco a szerb Crvena zvezdát, míg az olasz AC Milan a belga Club Brugge csapatát győzte le. A Milan a sikerrel megszerezte első pontjait az idei kiírásban, amihez kellett Christian Pulisic szögletből lőtt gólja, egy nevetséges videobírós intézkedés és persze a két gólt szerző Tijjani Reijnders remeklése is.

Szinte hihetetlen, de az AC Milan két forduló után 0 ponttal és mínusz 3-as gólkülönbséggel állt a 36 csapatos tabella 32. helyén. Hogy az új kiírásban mennyit ér egy győzelem, azt jelzi, hogy a belga Club Brugge viszont 1-1 győzelemmel és vereséggel a 21. volt, azaz a nyolcaddöntőre pályázó mezőny végén ácsorgott.

A Milan edzője, Paulo Fonseca a győzelem érdekében az alábbi a kezdő 11-nek szavazott bizalmat: 

Egy labdavesztés után Mike Maignannak, a Milan kapusának már a 2. percben hatalmasat kellett védenie, sőt egy perccel később is eljutottak lövésig a belgák. A Milan a baldoli vonal mellett igyekvő Rafael Leaót igyekezett megjátszani, és a portugál szélső többször is eljutott beadásig, de veszély egyikből sem lett. 

Nem úgy a másik oldalon, ahol a 7. perc végén a görög Colisz lövését védte újabb bravúrral Maignan, a kipattanó után pedig Ordonez lövése törte szinte ketté a felső lécet.

A 15. percben aztán a Milan is eljutott kapuralövésig, de Fofana kísérlete nagyon gyengécske volt. Az olaszok mindent a bal oldalon erőltettek, a másik oldalvonal mellett Christian Pulisic az első negyedórában egyetlen egyszer ért labdához. A 28. percben aztán majdnem éppen ő szerzett vezetést a Milannak, de Leao passza után már nagyon közel volt hozzá Mignolet, az amerikai pedig nem tudta elrúgni a labdát a rutinos belga kapus mellett.

Rafael Leao, AC Milan,
Rafael Leao (szürke mezben) volt a Milan legaktívabb játékosa az első félidőben
Fotó: AFP

Egy újabb nagy Colasz-helyzet után a 34. percben a Milan megszerezte a vezetést, méghozzá egy nem is akármilyen góllal: Pulisic egy bal oldali szögletből tekert a kapuba a belga védelem jelentős bénázásától kísérve (1-0).

A 37. percben komoly dráma bontakozott ki: Onyedika és Reijnders csapott össze a félpályán, ami után mindkét focistát ápolni kellett. A videobíró egyből jelezte, hogy vizsgálja egy esetleges piros lap lehetőségét, és két perc elteltével ki is hívták Felix Zwayert, hogy nézze meg a lassítást. Ennek pedig az lett a vége, hogy a Burgge belga védője piros lapot kapott.

Jól kezdett a Milan a szünet után, gólt mégis az emberhátrányban játszó belgák szereztek: egy gyors támadás végén 

a csereként beállt Vetlesen legurítását az ugyancsak csereként beállt 19 évesen Kyriani Sabbe gurította a bal alsóba (1-1).

A Milan-drukkerek által sokat kritizált Fonseca egy óra elteltével húzott egy bátrat és levitte Leaót, akinek a helyére beállt Okafor jóformán első labdaérintéséből (labdavezetéséből) adott egy gólpasszt Reijndersnek, aki megszerezte első BL-gólját, egyben visszavette a vezetést az olaszoknak (2-1). 

Tíz perccel később a másik csereként beállt szélső, Chukwueze is adott egy gólpasszt a hollandnak, amivel el is dőlt a mérkőzés (3-1).

Ennek örömére Fonseca még a 16 éves Francesco Camardát is pályára küldte, aki nem csak beállt, hanem a 87. percben megszerezte élete első BL-gólját! Vagyis nem, mert les miatt elvették tőle, így csak egy sárga lapot kapott mezlevételért.

AS Monaco - Crvena zvezda

A Milannal ellentétben az nem volt meglepetés, hogy a szerb bajnok két forduló után pont nélkül állt a tabellán, és a mínusz 5-ös gólkülönbségre sem sokan vonták fel a szemöldöküket egy Benfica és Inter elleni meccs után, utóbbit ráadásul a San Siróban játszották. A Monaco a Barcelona legyőzése után hatalmas esélyt szalasztott el, hogy hat pontos legyen, miután csak 2-2-re futotta nekik Zágrábban a Dinamo ellen. 

A franciák rögtön kézbe vették a meccs irányítását, 15 perc után már három kapuralövésnél tartottak, a szerbek pedig a labdával is alig találkoztak.

 A hatalmas fölénynek a 21. percben lett meg az eredménye, amikor Singo indítása után Minamino tekert gyönyörűen a zvezda kapujába (1-0).

Takumi Minamino, AS Monaco,
Takumi Minamino elégedett fut vissza a gólja után
Fotó: AFP

De nem sokáig vezettek a franciák, Cherif Ndiaye bombájával ugyanis már a 27. percben egyenlített a szerb csapat. Mégsem döntetlennel mentek szünetre a csapatok, ugyanis a svájci Breel Embolo bepofozott egy kipattanót a zvezda kapujába, így a franciáknál volt az előny az első félidő után.

A második félidő elején pedig el is döntötték a meccset, Singo és Embolo két percen belül rúgott egy-egy gólt, és még, ha utóbbiét el is vették kezezés miatt, látszott, hogy a Monaco nem óhajtja kiengedni a kezéből a 3 pontot. Amit aztán Minamino második gólja tett végleg biztossá a 70. percben. Akliouche utolsó másodperces gólja a 97. percben már csak a cseresznye volt a tejszínhabon.

Eredmények, Bajnokok Ligája, 3. forduló:
AC Milan - Club Brugge 3-1 (1-0)
gól: Pulisic 34., Reijnders 61., 71., ill. Sabbe (51.)
kiállítva: Onyedika (Brugge, 38. perc)
AS Monaco - Crvena zvezda 5-1 (2-1)
gól: Minamino 21., 70., Embolo 45+4., Singo 54.,Akliouche 90+7. ill. Ndiaye 27.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!