Vágólapra másolva!
A Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool hazai pályán 2-0-ra nyert az olasz meglepetéscsapat, a Bologna ellen - a magyar válogatott fcista gólpasszt adott - míg a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is a kezdőcsapatban tudó RB Leipzig ötgólos meccsen kapott ki 3-2-re hazai pályán az olasz Juventustól. A Real Madrid nagy meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett a Lille otthonában, a Bayern München ugyancsak 1-0-ra kapott ki az Aston Villától, míg az Atlético Madrid nagy pofonba szaladt bele (4-0) a Benfica otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában.

A Bajnokok Ligája megújult ligaszakaszának második körének szerdai játéknapján három magyar válogatott focista, Szoboszlai Dominik (Liverpool), Willi Orbán és Gulácsi Péter (RB Leipzig) is a kezdőcsapatban kapott helyet. 

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Szoboszlai Dominik a Liverpool BL-meccse előtt
Fotó: Liverpool FC/X

A korai esti BL-meccseken a Girona hazai pályán 3-2-re kikapott a Feyenoordtól, míg az Atalanta 3-0-ra kiütötte a Sahtar Donyecket. Erről részletesen ide kattintva olvashatnak! 

Szoboszlai gólpasszt adott, ötgólos meccsen kaptak ki Gulácsiék 

Szoboszlai Dominik már a Liverpool-Bologna meccs elején jó helyzetbe került, de Gravenberch jobb oldali beadása után inkább átlépte a labdát az ötösön, Luis Diaz azonban középen nem tudta a kapuba kotorni. A 9. percben a Bologna a szívbajt hozta a hazai szurkolókra, Dallinga ugyanis a kapuba talált, de lesről indult, így ezt megúszta a Pool. Ami az egyik oldalon nem jött össze, az a másikon igen: 

a 11. percben szerezte meg vezetést Szoboszlai csapata, amikor egy szép támadás végén Núnez tette ki a labdát jobbra Szalah-nak, az egyiptomi támadó középre tekert, az érkező Alexis Mac Allister pedig közelről a hálóba kotorta a labdát.

Négy perccel később Núnez is betalált, de ő is lesről indult, így maradt az 1-0-s liverpooli vezetés. A 19. percben Szoboszlai villant meg, de 11 méterről centikkel a jobb kapufa mellé lőtt. A 29. percben a felső lécet is eltalálta a Bologna, de ezt is lesről tette. A folytatásban is ment előre becsülettel az olasz csapat, sokkal kiegyenlítettebb volt a találkozó, újabb gól már nem esett, így 1-0-s hazai vezetéssel mentek a csapatok a szünetre. 

A Bologna sokkal jobban kezdte a második félidőt, több helyzetet is kialakított az olasz együttes. A 62. percben azért Szalah is megvillant, de centikkel kapu mellé lőtt. Nem sokkal később Szoboszlai bel oldali beadása nem talált középen társat.  

A 75. percben úhabb gólt szerzett a Liverpool, Szoboszlai játszott Szalah elé, aki jobbról elkezdett befelé húzni, majd 17 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felsőbe. 

Szoboszlai Dominikot a 86. percben cserélte le Arne Slot, újabb gól pedig már nem esett, így a Liverpool 2-0-ra nyert. 

Az RB Leipzig-Juventus összecsapás sajnálatos sérüléssel indult, a 6. percben egy sprint után az olasz csapat kapitányának, a brazil Bremernek tapadt le a lába és földre került. A torniói csapat játékosát le is kellett cserélni. Ahogy a 12. percben Nico Gonzalezt is, az argentin támadó is megsérült. Ritkán látni ilyet, hogy tizenkettő perc alatt kettőt is cserélnie kell egy csapatnak. A 31. percben a sérülések mellett már gólt is láthatott a lipcsei közönség: 

előbb Gulácsi Péter védett egy megpattanó lövést, az ellentámadásból kontrázott a Lipcse, az akció végén Openda indította a leshatárról kilépő Seskót, aki nyolc méterről a léc alá bombázott.

A Lipcse megúszott egy büntetőt is a folytatásban, Vlahovic lőtt kapásból, azonban Lukeba rátartott a lábára, ám Francois Letexier és a VAR úgy döntött, nem jár érte tizenegyes. Újabb gól nem esett az első félidőben, így 1-0-ra vezetett a Lipcse. 

Gulácsi Péter az 50. percig tudta megőrizni kapott gól nélkül a hálóját, amikor

 Cambiasso ment el a bal szélen, a középre tett labdájára Vlahovic robbant be, aki Orbánt megelőzve a kapuba pörgetett öt méterről. 

Pillanatokkal később ismét vezethetett volna a Lipcse, de Openda a kapufára tekert. Ezt követően gyors gólváltás következett. Xavi Simons szabadrúgásába Douglas Luis kapott bele kézzel a labdába, a játékvezető a VAR segítségével büntetőt ítélt, amit Sesko értékesített a 65. percben - Di Gregoriót előtte ki is állította a játékvezető. Ám nem sokáig örülhettek Gulácsiék, ugyanis Vlahovic is duplázott,  69. percben egyenlített. 

A Juventus tíz emberrel is fordított, a 83. perc elején Francisco Conceicao tört be a tizenhatoson belülre, kötényt adott egy védőnek, majd nyolc méterről a jobb alsóba gurított. 

Újabb gól már nem esett- - Perin még az utolsó pillanatokban védte Orbán közeli fejesét is -, így a Juve 3-2-re győzött Gulácsiék ellen. 

Kikapott a Real Madrid és a Bayern München is

A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti a Lille elleni meccsen Kylian Mbppét a cserepadra ültette, de így is olyan játékosok rohamoztak, mint Vini Jr., Bellignahm és Endrick. Ennek ellénre a francia együttes tűnt veszélyesebbnek, a Thibaut Courtois-t helyettesítő ukrán Andrij Lunyin többször is nagyott védett. A Real így sem úszta meg kapott gól nélkül az első félidőt: Camavinga kezezett a tizenhatoson belül, a büntetőt David vállalta el a 45+3. percben, és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába, Lunyinnak esélyese sem volt a védésre.  A második félidőben többek között Mbappé és Modric is beállt, a labdabirtoklási fölény is megvolt, de a gól nem akart jönni. 

Nem is jött össze a Realnak az egyenlítés, így nagy megeleptésre kikapott a Lille otthonában. 

Az Aston Villa-Bayern München meccsen hiába játszott nagy labdabirtoklási fölényben a német csapat, a 22. percben Pau Torres révén mégis az angol együttes szerezhetett volna vezetést - kapu előtti kavarodás után éles szögből a jobb alsóba helyezett -, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 27. percben Jacob Ramseyt sérülés miatt kellett lecserélni, gól pedig a folytatásban sem esett, így gólnélküli döntetlen volt a szünetben az állás. A második játékrész is nagy német fölényt hozott, de az Aston Villa jól tartotta magát. 

Sőt, az angol csapat a 79. percben Jhon Duran pazar góljával a vezetést is megszerezte, végül ez is lett a végeredmény.

A Benfica meglepetésre 4-0-ra nyert az Atlético Madrid ellen, a Dinamo Zagreb 2-2-s döntetlent játszott a Monacóval, míg a Sturm Graz 1-0-ra kikapott a Club Brugge ellen. 

Üres ígéretek, becsapott szurkolók

Háborognak a szurkolók, amiért az RTL az előzetes ígérete ellenére már a Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójából sem tűz műsorra egyetlen mérkőzést sem az RTL HÁROM csatornán, a társaság csak előfizetéses streamen adja a meccseket. Az eddigi adatok alapján az RTL-nek jelentős ráfizetés a három évre 12-13 milliárd forintért megvásárolt közvetítési jog. A Sport TV a helyzet nyertese, amely minden játéknapon akár négy találkozót is műsorra tűzhet hatalmas nézettség mellett. Részletek a Magyar Nemzeten olvashatók.

Eredmények, Bajnokok Ligája, alapszakasz, 2. forduló:

Aston Villa (angol)-Bayern München (német) 1-0 (0-0)
Benfica (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 4-0 (1-0)
Dinamo Zagreb (horvát)-AS Monaco (francia) 2-2 (1-0)
Lille (francia)-Real Madrid (spanyol) 1-0 (1-0)
Liverpool (angol)-Bologna (olasz) 2-0 (1-0)
RB Leipzig (német)-Juventus (olasz) 2-3 (1-0)
Sturm Graz (osztrák)-Club Brugge (belga) 0-1 (0-1)

a szerdán kora este rendezett BL-meccsek eredményei:
Girona (spanyol)-Feyenoord (holland) 2-3 (1-2)
Sahtar Donyeck (ukrán)-Atalanta (olasz) 0-3 (0-2)

Meddig jutnak Szoboszlaiék?
A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!