Vágólapra másolva!
Szombaton este 21 órakor kezdődik a szezon első El Clásicója. A Barcelona vezetőedzőjét, Hansi Flicket a mérkőzés előtt provokálták, erre ő kritizálta is a Real Madridot azzal, hogy nem helyes, hogy a madridiak saját médiája rendszeresen készít videókat a játékvezetőkről.

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a Barcelona a Bayern München, a Real Madrid pedig a Borussia Dortmund háromgólos legyőzésével hangolt az egymás elleni, szombati mérkőzésre. A madridi El Clásico előtt a még veretlen Real hátránya három pont a katalán riválissal szemben, így szombat este egy sikerrel a fővárosi csapat utolérheti Hansi Flick együttesét a spanyol bajnokság tabelláján. A Barcelona kispadjára a nyáron került német vezetőedző megtartotta a sajtótájékoztatóját a találkozó előtt, és a játékvezetőkkel kapcsolatos provokatív kérdésekre válaszként megfogalmazott egy kritikát a Real Madriddal szemben.

Carlo Ancelotti, Hansi Flick, Real Madrid, Barcelona, El Clasico
Carlo Ancelotti és Hansi Flick tétmeccsen először a szombati Real Madrid-Barcelona El Clásicón csap össze egymással vezetőedzőként
Fotó: Charly TRIBALLEAU / AFP

Először azt mondták Flicknek, hogy már lehet tapasztalata arról, hogy a Real stadionjában a bírók jóvoltából bármi megtörténhet, de ő erre még nyugodtan reagált: „Valóban? A játékvezetőkkel kapcsolatban korábban már megadtam a válaszomat. Jártam már a Bernabéuban, sőt régen a Bayern játékosaként pályára is léptem itt [1988-ban, egy BEK-negyeddöntő elveszített visszavágóján], de sosem történt semmi furcsa."

Hansi Flick a bírókról is beszélt a Real Madrid-Barcelona El Clásico előtt

Egy másik kérdésben viszont Flicket már azzal szembesítették, hogy a Real Madrid saját médiája rendszeresen készít videókat a játékvezetőkről, akikre ezzel próbálnak nyomást helyezni, erre a provokációra pedig a Barcelona német edzője már éles kritikát fogalmazott meg.

„Nem tudtam a Real Madrid videóiról, de 

nem helyes, hogy ez megtörténik 

– idézte Hansi Flicket a Magyar Nemzet. – A játékvezetőknek nagyon nehéz dolguk van, az én feladatom pedig a játékosok felkészítése. Már sok tapasztalatom van, de még soha nem volt problémám a bírókkal. Az idény elején is azt mondtam a csapatnak, hogy a teljesítményre kell összpontosítani, nem pedig a játékvezetőkre."

A Real Madrid és a Barcelona közötti El Clásico szombaton 21 órakor kezdődik a Santiago Bernabéuban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!