Vágólapra másolva!
Brazília elnöke, Luiz Inácio Lula da Silva az egyik helyi rádiónak meglepő nyilatkozatot tett a brazil válogatottal kapcsolatban. A dél-amerikai ország államfője szerint a nemzeti csapatak nincs szüksége az európai sztárcsapatokban futballozó játékosokra, és azt javasolta, inkább csak a hazai bajnokságban szereplő labdarúgókat kellene behívni a válogatottba.

A brazilok elnöke, Luiz Inácio Lula da Silva a Chile ellen 2-1-re megnyert vb-selejtező után adott meglepő nyilatkoztot. Azt a győzelmet Brazília két Botafogo-játékos, Igor Jesus és Luiz Henrique góljaival aratta.

Nincsenek sztárok a külföldi bajnokságokban, csak tehetséges fiatalok. Semmivel sem jobbak akik neves csapatokban szerepelnek azoktól, akik itt játszanak" - 

mondta a 78 éves politikus.

Lula nemrég a Brazil Labdarúgó Szövetség elnökével is megosztotta merész ötletét, miszerint csak a hazai bajnokságokban futballozó játékosokat kellene behívni a válogatottba. 

Ennek értelmében olyan világsztárok maradnának ki a nemzeti együttesből, mint a Real Madrid BL-győztes klasszisai, Vinícius Júnior, Rodrygo és Éder Militao,

vagy éppen a Barcelona remek formában focizó szélsője, Raphinha.

A brazil elnök szerint jelenleg nincs Romário vagy Garrincha szintű futballista az európai topligákban. 

Brazíliában hasonló kvalitású játékosok vannak, nekik ugyanúgy meg kell adni a lehetőséget" - 

idézte az elnököt a sport365.hu.

A brazil válogatott 13 ponttal a negyedik helyen áll a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozatban. Dórival Júnior csapata legközelebb szerda hajnalban lép pályára, ekkor a perui válogatottat látja vendégül.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!