Vágólapra másolva!
David Beckham a korábbi csapattársának, Rio Ferdinandnak a podcast műsorában volt vendég, ahol többek között a Manchester United új, kisebbségi tulajdonosáról Sir Jim Ratcliffe-ről is elmondta a véleményét.

A szebb napokat is megélt Manchester United már több mint tíz éve, Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása óta nem nyert bajnoki címet, az előző szezonban pedig a klub történetének legrosszabb helyezését érte el a Premier League-ben, miután Erik ten Hag irányításával nyolcadik lett. Az utóbbi évek nehézségei után azonban komoly változások történtek az a klub vezetőségében, ugyanis Sir Jim Ratcliffe és az INEOS februárban részesedést vásárolt a klubban. 

Football: Major League Soccer (MLS) - Regular season: Inter Miami CF v St. Louis CITY SC
David Beckham Miamiban épített sztárcsapatot, miközben korábbi klubja romokban hever
Fotó: AFP 

A milliárdos brit üzletember legutóbbi döntése nagy port kavart, mivel úgy döntött, hogy a folyamatban lévő költségcsökkentő intézkedések részeként megszünteti Sir Alex Ferguson nagyköveti szerződését.

A United korábbi középpályása, David Beckham úgy véli, ezekre a változtatásokra nagy szükség van, de elismerte, hogy időbe telhet, amíg a klub visszatér a csúcsra. 

Úgy gondolom, hogy feltétlenül szükség volt a változásra"

 - kezdte az angolok legendája a korábbi Unitedes és válogatottbeli csapattársának, Rio Ferdinandnak a podcastjében. "United szurkolóként úgy gondolom, hogy a klubnak új kezdetre van szüksége, és a vezetőség által egy új látásmódra a meghozott döntések tekintetében".

david beckham
Beckham bízik benne, hogy nagy változások lesznek az Old Traffordon
Fotó: AFP

"Nagyon szeretem Jimet. Az elmúlt évek során néhányszor már találkoztam vele, és úgy gondolom, hogy egyértelműen rajong a csapatért, de emellett nyilvánvalóan egy nagyszerű üzletember is. Ám ennél sokkal fontosabb, hogy a törődik a klubbal. Szerintem a szurkolók az évek során elveszítették a bizalmukat a vezetőségben, így most mindenki kíváncsi, hogy Jim mit szeretne csinálni. Szóval remélhetőleg hamarosan komoly változások lesznek, de ehhez idő kell. 

United-szurkolóként hosszú évekig elég türelmesek voltunk, de szeretnénk már mielőbb újra átélni a régi szép időket"

 - mondta Beckham, aki korábban hat angol bajnoki címet nyert a Uniteddel, emellett az FA-kupát kétszer, míg a Bajnokok Ligáját egyszer hódította el a csapattal.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!