Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint Kerkez Milos, a Premier League-ben szereplő Bournemouth balhátvédje a liga egyik legjobb csapatához, az Arsenalhoz igazolhat.

A CaughtOffside értesülései szerint az Arsenal egy 80 millió eurós csomag keretein belül leigazolná a 20 éves magyar válogatott balhátvédet és a ghánai csapattársát, Antoine Semenyót. 

A 21-szeres magyar válogatott Kerkez Milos tavaly nyáron érkezett a Bournemouth együtteséhez, és nem túlzás azt állítani, hogy berúgta a Premier League ajtaját. Az első szezonjában 33 meccsen lépett pályára, lendületes játékával alapember volt Andoni Iraola együttesében, ráadásul a Manchester United és a Chelsea érdeklődését is felkeltette. Kerkez az idei szezonban is remek. Csapata mind az eddigi hét bajnoki mérkőzésén kezdőként lépett pályára, a kérői közé pedig most az Arsenal is megérkezett. 

Kerkez  remekül futballozik a Bournemouth csapatában
Fotó: AFP/Paul Ellis

Az Ágyúsok azért keresnek új balhátvédet, mert záros határidőn belül szeretnék eladni a skót Kieran Tierney-t és az ukrán válogatott Olekszandr Zincsenkót. Utóbbi ugyan sokáig alapember volt az Arsenalban, azonban rengeteget sérült – az idei szezonban még pályára sem lépett -, így Mikel Arteta nem tud rá építeni. 

A magyar válogatott balhátvéd piaci értékét 20 millió euróra becsüli a Transfermarkt, azonban ha összejön az üzlet, az Arsenalnak ennél biztos, hogy sokkal többet kell majd fizetnie Kerkezért. Ráadásul a 20 éves játékos nem egyedül érkezne, hanem a ghánai csapattársára, Antoine Semenyóra is szemet vetett az Arsenal. A mindkét oldalon bevethető 24 éve támadó az idei szezonban szintén minden bajnokin pályára lépett, három gólja és egy gólpassza van. Az észak-londoni csapat elsősorban Bukayo Saka tehermentesítésére akarja leigazolni. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!