Vágólapra másolva!
Kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. fordulójában a Arsenal a francia bajnok Paris Saint-Germaint fogadja. Az észak-londoni mérkőzésre azonban az egyik legjobbja nélkül utazott el a párizsi csapat, ugyanis a világbajnok Ousmane Dembelét fegyelmi okok miatt kitették a keretből.

Hogy mit csinált a világbajnok francia támadó, azt pontosan nem lehet tudni, mindenesetre a L'Équipe szerint a történet arra vezethető vissza, hogy Luis Enrique kritizálta Dembele néhány döntését a Rennes ellen 3-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen, azonban a sztárjátékos nem vette jó néven a kritikát és leállt vitatkozni a spanyol szakemberrel. 

Ha valaki nem felel meg vagy nem tartja tiszteletben a csapat elvárásait, az azt jelenti, hogy nem áll készen a játékra. Nagyon fontosnak tartom ezt a hetet, a keddi és a következő meccs is fontos lesz. Minden játékosomnak készen kell állnia. Ennek következtében kihagytam őt. A legjobbat akarom a csapatomnak, és ez az én döntésem

mondta a spanyol szakember, akinek a csapata vasárnap a Nice otthonában játszik bajnokit rangadót. 

Luis Enrique magyaráz Ousmane Dembelének a Rennes elleni bajnokin
Fotó: AFP/Franck Fife

Dembele a PSG kulcsjátékosa az idei szezonban, a világbajnok támadó eddig hét meccsen négy gólnál és négy gólpassznál jár. 

Nem fogok szappanoperát kreálni, nincs probléma köztünk. Egyszerűen a játékosról és a játékosként viselt felelősségéről van szó

– tette hozzá a PSG edzője, aki az Arsenal vezetőedzőjéről, Mikel Artetáról is szót ejtett a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. 

A két edzőnek van némi közös múltja, ugyanis Arteta fiatal játékosként futballozott a Barcelonában, amikor Luis Enrique már a csapat sztárjátékosa volt. Arteta a meccs előtt kiemelte, hogy a Paris Saint-Germain őszinte futballt játszik, ráadásul rendkívül intenzívnek nevezte a párizsi csapatot. 

A PSG edzője is dicsérte Artetát, a Bajnokok Ligája egyik legjobb edzőjének nevezve őt, az Arsenalt pedig Európa legjobb labda nélküli együttesének tartja.

„Örömmel hallom Arteta megjegyzéseit. Egy szezont töltöttem vele a Barcelonánál. Nagyon fiatal játékos volt, de velünk edzett. Nagyszerű emlékeim vannak róla. 

A pályafutása végén az Arsenalnál aratott sikereket, és edzőként is remekül kezdett. Öröm lesz beszélgetni vele. Jelenleg ő az egyik legjobb edző. Megváltoztatta az Arsenal sorsát. A kissé nyeretlen szériából a világ egyik legjobb csapatát csinálta, amely címekért küzd.

 Ő egy nagyszerű edző és egy nagyszerű ember” – tette hozzá Luis Enrique. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!