Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának harmadik fordulójában a Liverpool 1-0-ra győzött Lipcsében. Ugyan a Leipzig vereséget szenvedett, a csapat legjobbja kétségkívül a magyar kapus, Gulácsi Péter volt.

Az exlipcsei Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool Darwin Núnez 27. percben szerzett góljával győzött, a különbség azonban a játék képét tekintve jóval nagyobb is lehetett volna, ha a Leipzig kapusa, Gulácsi Péter nem mutat be hét védést, amelyek közül több is óriási bravúr volt. A lipcsei Bajnokok Ligája-mérkőzésen az UEFA szerint Konsztandinosz Cimikasz lett a legjobb játékos, de a hazaiak közül a korábbi (2007 és 2013 közötti) klubja ellen védő magyar válogatott kapus emelkedett ki.

RB Leipzig - Liverpool FC, Gulácsi Péter, Willi Orbán, Bajnokok Ligája
Gulácsi Péter (balra) és Willi Orbán is remekül játszott a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-meccsen
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

„Ha hagyod a Liverpoolnak, hogy a saját játékát játssza, közben pedig eladod a labdákat és nem tartod kézben a meccset, akkor végig csak rohanhatsz a labda után. A második félidőben azért sikerült egy nyitottá tennünk a meccset, a hajrában pedig már komoly helyzeteink is voltak, és ha van egy kis szerencsénk, pontot is szerezhettünk volnamondta a meccs után a 34 éves Gulácsi. – Ez nagyon kiábrándító! Már most nyomás alatt vagyunk. Még van öt mérkőzésünk hátra, ezek szintén nem lesznek könnyűek."

Hatalmas dicséretet kapott Liverpoolban Gulácsi Péter

Gulácsi Péter teljesítményét Liverpoolban is elismerték, a The Kop Watch Thibaut Courtois-hoz, más Gianluigi Buffonhoz hasonlította őt, a The Liverpool Offside nevű X-oldal pedig így reagált a sokadik védése után.

A Magyar Nemzet pedig a hozzászólások közül is kiemelt néhányat, amely a magyar kapust dicsérte. 

  • „Amúgy Gulácsi a meccs legjobbja.”
  • „3-0-ra kellene vezetnünk, de Gulácsi élete meccsét produkálja.”
  • „Évekig Mignolet-val és Kariusszal szenvedtünk, miközben az akadémiáról felhozhattuk volna Gulácsi Pétert.”
  • „Elképesztő védés! Fényévekre lennénk tőlük, ha Gulácsi nem brillírozna.”
  • „Gulácsi Péter ma is remekelt. Három bravúrnál tart, folytatja a nagyszerű idényét. Alábecsülik őt.”

Három fordulót követően a Liverpool 9 pontjával és 6-1-es gólkülönbségével a BL-alapszakasz második helyén áll, a valamennyi összecsapását egy góllal elveszítő Leipzig pedig a 31. a 36-os főtáblán.

 Raphinha, Barcelona, Bayern München
 Hansi Flick, Raphinha, FC Barcelona
FC Barcelona v Bayern Munich - UEFA Champions League, Raphinha
 Manuel Neuer,
RB Leipzig - Liverpool FC, Gulácsi Péter, Willi Orbán,
Feyenoord, Anthony Milambo
20241023 FC Salzburg v GNK Dinamo - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD3
Pep Guardiola, Nico O'Reilly
Atletico de Madrid v LOSC Lille - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD3
Brest,
Benfica

Kapcsolódó cikkek

Meddig jutnak Szoboszlaiék?
A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!