Vágólapra másolva!
A Liverpool korábbi védője, Joel Matip bejelentette, hogy visszavonul a profi labdarúgástól. Matip nyáron, szerződése lejártát követően hagyta el a Liverpoolt, miután nyolc évet töltött az Anfiel Roadon.

A 33 éves játékos 2023 decemberében, a Fulham ellen szenvedett súlyos térdsérülést, azóta nem is léphetett pályára. Matip korábban szabadon igazolható játékosként csatlakozott a Liverpoolhoz, 2016 nyarán csapott le rá Jürgen Klopp, amikor elhagyta a Schalkét.

„Talán az egyik legjobb üzlet volt, amit az elmúlt években csináltunk”- mondta róla Klopp még 2019-ben.

Joel Matip 33 évesen a visszavonulás mellet döntött
Fotó: Paul ELLIS / AFP

Matip 201 alkalommal lépett pályára a Liverpoolban, ebből 150 alkalommal a Premier League-ben, és minden hazai trófeát megnyert a Vörösökkel, amit csak lehetett. Matip kulcsszerepet játszott abban is, hogy a Liverpool 2019-ben Bajnokok Ligája-győztes lett, Divock Originek adott gólpasszt a Tottenham elleni döntőben.

A középső védő az Anfielden töltött ideje alatt többször volt sérült, de a 2021-22-es szezonban 43 mérkőzésen szerepelt, ami a legtöbb volt a klubnál egy szezonban.

A Németországban született Matip a válogatottban Kamerunt képviselte, 27 alkalommal lépett pályára az afrikai csapatban és szerepelt a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!