Vágólapra másolva!
Az angol női labdarúgó-bajnokság élvonalának (Women's Super League) harmadik fordulójában a Liverpool Cornelia Kapocs gyönyörű góljával szerzett vezetést a Tottenham Hotspur otthonában. A Liverpool később meg is nyerte a fordulatos meccset.

A magyar származású (nagypapája, az egykori focikapus Géza az 1956-os forradalom alatt hagyta el Magyarországot), svéd utánpótlás-válogatott Cornelia Kapocs a nyáron igazolt a Linköping együttesétől az angol Liverpoolba. A 24 éves középpályás vasárnap délután az első gólját szerezte az új csapatában, méghozzá nem is akármilyet: a Tottenham elleni idegenbeli bajnoki 10. percében 30 méterről emelt a kapus felett a londoniak hálójába – videó ITT. A félidőben ezzel a góllal vezetett a Liverpool, a Tottenhamben a magyar válogatott Csiki Anna a kispadon kapott helyet.

Liverpool, Cornelia Kapocs, svéd
A magyar származású Cornelia Kapocs (sárgában) az első gólját szerezte a Liverpoolban, a Tottenham ellen a 61. percben cserélték le
Fotó: AFP

A második játékrészben előbb egy öngóllal egyenlített a Tottenham, majd az újabb liverpooli vezető gólt követően nyolc perccel, a 83. percben már ismét döntetlen volt az állás. A 95. percben azonban jött a csattanó, Marie Therese Hobinger büntetőjével ugyanis 

végül 3-2-re a Liverpool győzött.

A továbbra is veretlen Liverpool két döntetlen után megszerezte az első győzelmét, míg a Tottenham elszenvedte első vereségét.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!