Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott pénteken Hollandiát fogadja a Nemzetek Ligája A divíziójának harmadik fordulójában. Marco Rossi csapatára nehéz mérkőzés vár, jól tudj ezt a 95-szörös válogatott Juhász Roland is, akinek kevés pozitív emléke van az ellenfélről.

Juhász Roland válogatott karrierje során négyszer játszott a hollandok ellen, sok pozitívumra azonban nem tudott visszaemlékezni.

151286199, Juhász Roland
Juhász Rolandnak nem sok sikerélménye volt a hollandok ellen
Fotó: ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP

Juhász Roland: Nem lenne szerencsés, ha a hollandok ellen kitámadnánk

„Sajnos kevés sikerélményünk volt, nemcsak eredményben, hanem játékban is, amikor én voltam válogatott. 

Valahogy ellenük soha nem jött ki a lépés, és elég nagy arányú vereségekbe szaladtunk bele. Az amszterdami 5-3 egy ki-ki mérkőzés volt, de ők jöttek ki jobban belőle"

 - nyilatozta Juhász Roland a Ripostnak, aki a jelenlegi holland csapatról is ejtett pár szót.

„Szépen lépeget előre ez a mostani holland csapat. A mostani együttes egyre magabiztosabb, 

egyre jobb eredményeket ér el, újjáépült az alakulat. Ismét a klasszikus, játékosságról szóló, kreatív futball jellemzi a csapatot. Egyre jobb szinten vannak és egyre eredményesebbek”

 - árulta el az egykori klasszis védő, aki a magyar válogatott lehetséges játékstílusáról elmondta, hogy a bosnyákok elleni meccsen láthattuk, hogy a válogatott kissé defenzívebb taktikát választott.

"Biztos vagyok benne, hogy ezen a mérkőzésen is inkább ez fog megvalósulni. Talán nem lenne szerencsés, ha a hollandok ellen kitámadnánk" - mondta Juhász, aki örülök annak, hogy új arcokat láthatunk a válogatottban.

"Remélem, hogy megkapják a bizonyítási lehetőséget. Ugyanakkor a sérült játékosok esetében bízok abban, hogy minél hamarabb visszatérhetnek a keretbe, ugyanis ők is fontos láncszemei az együttesnek.”

A Magyarország-Hollandia (20.45) mérkőzésről az Origo élő szöveges tudósításban számol be és helyszíni összefoglalóval is jelentkezik majd.

 

 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!