Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája harmadik fordulójára készül Telkiben. Csütörtökön délután Marco Rossi szövetségi kapitány és Nagy Zsolt egy sajtótájékoztató keretében válaszolt az újságírók kérdéseire.

A magyar válogatott a Németország elleni vereség után a Bosznia-Hercegovinával szemben elért döntetlennel kezdte a Nemzetek Ligája 2024-25-ös kiírását szeptemberben. Alig egy hónap után máris folytatódik a sorozat, pénteken este ugyanis az Európa-bajnoki elődöntős Hollandia lesz az ellenfél a Puskás Arénában. Az NL A divíziójában sorra kerülő meccset megelőző napon Marco Rossi szövetségi kapitány és Nagy Zsolt tartott sajtótájékoztatót. Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitányaként pénteken a 69. mérkőzését vívja, ezzel pedig utoléri az örökrangsor második pozíciójában az Aranycsapatot egykor irányító Sebes Gusztávot, és már csak Baróti Lajos (117 mérkőzés) lesz előtte. Hollandia (és hétfőn Bosznia-Hercegovina) ellen Gulácsi Péter mellett az egyaránt megsérült Kerkez Milos, Nego Loic és Horváth Krisztofer sem lesz ott a magyar keretben, Gera Dániel és Szűcs Kornél személyében viszont két újonc is tagja a csapatnak.

Marco Rossi, magyar válogatott, Nemzetek Ligája
Marco Rossi, a Hollandia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Marco Rossi nyilatkozata a Magyarország-Hollandia mérkőzés előtt

Marco Rossi azzal kezdte a sajtótájékoztatóját, hogy a védő Balogh Botond az utolsó bajnokiján kapott egy rúgást, ezért csak csütörtökön tudott először edzeni, de ugyanúgy külön, mint Sallai Roland. A szövetségi kapitány ezután a szerdán Sallai által említett szigorításról beszélt. Elmondta, nem kell zárda jellegű szigorításra gondolni, csak nagyobb rendet szeretett volna bevezetni a válogatottba, mert az Európa-bajnokság után kissé a pontosság és a feszesség alábbhagyott a csapaton belül – a héten az olasz-magyar szakember és stábja ezen próbált javítani.

Rossi elismerte, a sztárokkal teli hollandok ellen nagyon kemény, talán még a németek elleninél is keményebb meccs vár a magyarokra, várhatóan mindent megtesz az ellenfél, hogy ő dominálja a meccset, nekünk pedig meg kell próbálni minél inkább megnehezíteni a dolgukat és kontratámadásokkal operálni. A magyar válogatottat irányító szakember dicsérte Ronald Koemant, a hollandok szövetségi kapitányát is, ugyanakkor elmondta, Koeman minden bizonnyal érez majd nyomást és teljesítménykényszert magán és a csapatán.

A válogatotthoz frissen, pályaedzőként visszatérő Szalai Ádámról Rossi elmondta, számára ez egy új helyzet, amibe még bele kell szoknia, de látszik rajta, hogy maximálisan rendelkezésére áll a szakmai stábnak, és segíti a játékosokat is, úgyhogy teljesen elégedett vele.

Nagy Zsolt, NagyZsolt
Nagy Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta, valószínűleg kezd a hollandok ellen
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nagy Zsolt is beszélt Szalai Ádámról

A Puskás Akadémia játékosa, Nagy Zsolt Szalai Ádámról azt mondta, akárcsak a játékospályafutása során, az elmúlt napokban is motivált mindenkit, és az egész válogatott odafigyel rá. Nagy Zsolt elmondta, Kerkez Milos sérülése miatt ő valószínűleg a kezdőcsapatban kap majd helyet, és a társaihoz hasonlóan mindent megtesz azért, hogy a legjobbját nyújtsa és ezzel minél jobb eredményt érjenek el Hollandia ellen. A magyar középpályás az elmúlt évben komoly sérülésből tért vissza, de most rendben érzi magát, a klubjában is jól tud teljesíteni, és reméli, hogy ez így marad a folytatásban is.

A Nemzetek Ligája A divíziójában a 3-as csoport állása két forduló után:

  1. Németország 4 pont (7-2), 2. Hollandia 4 (7-4), 3. Bosznia-Hercegovina 1 (2-5), 4. MAGYARORSZÁG 1 (0-5).

A magyarok a hollandokat pénteken 20:45-től fogadják a Puskás Arénában, három nappal később (hétfőn 20:45-től) pedig Bosznia-Hercegovinában vendégeskednek. Az Origo Sport mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!