Vágólapra másolva!
Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint a Serie A-ban szereplő Genoa csapata kész szerződtetni a 36-szoros olasz válogatott támadót, Mario Balotellit.

A 34 éves játékos rengeteget sodródott az utóbbi években. A Liverpooltól való távozása után megfordult Nizzában, Marseille-ben, Bresciában, Monzában, a svájci Sionban, legutóbb pedig a török Adana Demirspor játékosa volt. Balotelli azonban nyáron távozott Törökországból, azóta pedig csapat nélkül tréningezik és várja a megfelelő ajánlatot. 

Eddig nem volt komoly érdeklődő a 36-szoros olasz válogatott csatár iránt, azonban a Serie A 18. helyén szerénykedő Genoa csatárgondokkal küszködik. Alberto Gilardino együttese nyolc meccsen csak hét gólt lőtt a Serie A-ban, ami borzalmas mutató, a vezetőedző pedig abban bízik, hogy Balotelli tapasztalata súlyt adhatna csapata támadójátékának.

Mario Balotelli, foci-Eb 2012, olasz fociválogatott
Balotelli pályafutásának legikonikusabb pillanata a 2012-es Európa-bajnokságon
Fotó: AFP/Gabriel Bouys

A felek között az utóbbi napokban már megkezdődtek a tárgyalások, azonban a klub néhány vezetője szkeptikusan állt Balotelli leigazolásához. Azonban a klub elnöke, Andrés Blázquez és a vezetőedző Alberto Gilardino támogatja a korábbi olasz válogatott csatár megszerzését, aki várhatóan 2025 júniusáig fog aláírni a Genoához.

Balotelli jelenleg a másodosztályban szereplő Bresciánál edz, és állítólag már nagyon várja, hogy újra pályára léphessen. A Corriere di Brescia azt írja, hogy a 34 éves támadó intenzíven, egyéni edzésekkel készül, hogy rögtön bevethető legyen, amint megvan az új csapata. Balotelli visszatérését a pletykák szerint az október 31-i, Fiorentina elleni mérkőzésre tervezik. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!