Vágólapra másolva!
A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint nagyon gyenge volt a holland válogatott, de a bosnyákok elleni meccs lesz a vízválasztó.

„Azért tartom vízválasztónak a bosnyákok elleni meccset, mert hétfő este ki kell derülnie, melyik a jobb csapat. Ők elvittek egy pontot tőlünk, és ha hazai pályán is szereznek egyet ellenünk, akkor egyformák vagyunk a bosnyákokkal. Szeretnénk jobbak lenni nyilván, de ahhoz összesen négy pont kellene" - nyilatkozta az MTI-nek Vajtán, a Kárpát-medencei veterán labdarúgótornán Csank János.

Csank János
Csank János ezúttal sem kertelt
Fotó: MTI/Varga György

A Váccal és a Ferencvárossal bajnok, a Békéscsabával Magyar Kupa-győztes tréner arra utalt, hogy a magyar és a bosnyák válogatott szeptember 10-én a Puskás Arénában gól nélküli döntetlent játszott egymással. Három forduló után Bosznia-Hercegovina a tabella negyedik helyén áll egy ponttal, a magyar együttes pedig két ponttal a harmadik, ugyanis pénteken házigazdaként 1-1-re végzett Hollandiával.

„Nem akarok ünneprontó lenni, de minden idők leggyengébb holland váltottját láttam. Harmatosak voltak, és ez számomra nagy csalódás. Az első félidő szerintem minősíthetetlen volt részükről". Példaként a negyvenedik percben elvégzett közvetett szabadrúgást említette, amit Cody Gakpo laposan rúgott - pedig minden magyar játékos a gólvonalon állt -, ráadásul oda, ahol Dibusz Dénes helyezkedett.

„Körülbelül ez jellemezte most a hollandokat a rövidpasszos játékukkal. A fölállt védelem ellen a jobb szélen például nem vezettek akciókat, mert úgy döntöttek, hogy csak a bal oldalon fognak támadni". Hozzáfűzte, a magyarok úgy védekeztek, hogy a térfelük közepén volt az utolsó négy-öt emberünk, ennek ellenére a hollandok egyszer sem löbbölték be mögéjük a labdát, egyszer sem alkalmaztak lukra futást.

Csank leszögezte, a magyar csapat taktikailag egyértelműen jobb volt, azt csinálta, amit kellett, ráadásul teljesen jól. Jól is védekezett, csak a szabadrúgásból kapott gólt kellett volna elkerülnie.

„Nálam ez hiba volt, mert a mieink a saját térfelükön elveszítették a labdát, majd a pálya közepén szabálytalankodtak, pedig nem kellett volna, mert még nem volt veszélyes a helyzet. Aztán a hollandok beívelték, és abból befejelték a gólt. Minden gólt hiba előz meg, de ezek olyan hibák, amit taktikusan el kell kerülni" - vélekedett az edző, aki 19 mérkőzésen irányította a válogatottat.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!