Vágólapra másolva!
Sorozatban negyedik meccsén kapott ki a Debrecen az NB I-ben Máté Csabával a kispadon. Az augusztus 30-án kinevezett edző irányítása alatt egyre kilátástalanabb képet mutat a hajdúsági csapat, amelyet most éppen a Paks alázott meg, amelyik játszi könnyedséggel nyert 5-0-ra a Nagyerdőben.

Újabb, ezúttal kiütéses, 5-0-s vereséget szenvedett a Máté Csaba által irányított DVSC, amelyik hazai pályán kapott ki a Pakstól. Ez volt sorozatban a negyedik veresége a Lokinak Máté Csaba irányításával. A két együttes között szinte az első perctől osztálykülönbség volt: míg a hazaiak a félpályáig is alig jutottak el, addig a Paks könnyedén vezetett látványos, veszélyes, sőt góllal végződő támadásokat a korábbi válogatott, Megyeri Balázs kapuja felé.

Ennek eredményeként a Paks már a 9. percben megszerezte a vezetést, miután Windecker visszafejelt labdáját a korábbi Fradi-játékos, Vécsei Bálint lőtte szép mozdulattal a hazai kapuba (0-1).

A Paks persze érezte, hogy könnyű meccs várhat rá, amit megerősített, hogy több veszélyes támadás után a 32. percben a második góljukat is megszerezték: a szerencsétlenkedő debreceni védelem asszisztálása mellett Tóth Barna tört be a hazai 16-osra, majd 14 méterről könnyedén gurított el Megyeri mellett a kapuba (0-2.)

A 41. percben Tóth Barnától tartott meg szépen egy labdát a Loki 16-osán belül, remekül passzolt vissza Mezeinek, aki 22 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-3). A félidőt jelző sípszó valóságos megváltás volt Máté Csaba csapatának.

Fordulás után aktívabb lett a DVSC (nem volt nehéz...), de Kovácsiknak nem kellett védenie, miközben az 52. percben Megyerinek bravúrra volt szüksége, hogy ne legyen 0-4. 

Az 56. percben az első félidei "mi a f.sz van" után a jól ismert "k.rva gyenge" is felharsant a hazai ultrák szektorából Megyeri óriási bravúrja után.

Ez egy picit azért már a Loki-játékosok önérzetét is megpiszkálta, és majdnem el is jutottak egy helyzetig Dzsudzsákék, majd a 61. percben végre Domingues közeli próbálkozása után már valóban védenie kellett Kovácsiknak. A francia támadó egyedül hiába igyekezett, ha ígéretes passza után Szűcs eltörte a labdát tíz méterre a paksi kaputól.

Máté Csaba, DVSC
Máté Csabának láthatóan nem volt ötlete, hogy mit tehetne a sorozatban elszenvedett negyedik vereség ellen
Fotó: dvsc.hu

A Paks bezzeg nem hibázott, és a 65. percbe Vécsei középre fejelt labdájára remekül érkezett Papp Kristóf és az ötösön bevetődve az ismét csak kiszolgáltatott Megyeri kapujába fejelte a negyedik zöld-fehér gólt.

A 71. percben Dzsudzsák végre egy életerős lövéssel tornáztatta meg Kovácsikot, 

de ettől sem lett sokkal halkabb a folyamatosan zúgó "k.rva gyenge" ritmus.

A 75. percben egy paksi tűzijáték végén Kocsis Gergő "védett" a gólvonalon, amiért ő piros lapot, a Paks pedig büntetőt, kapott, amit Ötvös lőtt precízen a jó irányba vetődő Megyeri kapujának jobb oldalába (0-5). Az utolsó negyedórában már azt lehetett találgatni, hogy ha paksiak ekkor már nem csak sétafocit játszottak volna, hány gólt rúgtak volna a lefújásig? Egy Ferenci-lövés és egy Dzsudzsák-szabadrúgás és két újabb óriási Megyeri-bravúr zárta a meccset, amelynek végén a már sokszor hallott "k.rva gyenge" rigmus búcsúztatta a Loki-játékosokat.

Győzelmével a Paks vezeti a tabellát egy ponttal megelőzve a két meccsel kevesebbet játszó Ferencvárost, míg a 9 forduló alatt mindössze 7 pontot szerező Debrecen maradt a 11., már kiesést jelentő helyen. 

Eredmény, NB I, 9. forduló:
Debrecen - Paks 0-5 (0-3)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4600 néző, v.: Erdős J.
gól: Vécsei 9., Tóth B. 32., Mezei 41., Papp K. 65., Ötvös 76. (11-esből)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!