Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Gera Zoltán lehet a magyar labdarúgó-bajnokságban szereplő Kecskeméti TE vezetőedzője.

Habár Kecskeméten már a válogatott szünet előtt felmerült az edzőváltás kérdése, végül a klub kedden jelentette be, hogy kirúgta Szabó Istvánt, aki az elmúlt évek sikerének tevékeny részese volt. 

Gera Zoltán az NB I-ben lehet edző
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A KTE közleménye szerint az új vezetőedző személyéről hamarosan bejelentést tesznek, ám az M4 Sport több forrásból is megerősített információkra hivatkozva arról ír, hogy 

Gera Zoltán veheti át az NB I utolsó helyén álló labdarúgócsapat irányítását.

Sajtóhírek szerint a 45 éves szakemberrel már meg is egyezett a kecskeméti vezetőség, és legkésőbb szerdán már bejelenthetik a kinevezését. Ugyanakkor a Nemzeti Sport információi szerint a KTE kiszemeltjei között szerepel még Kuttor Attila és Mátyus János is. Kuttort februárban menesztette a Mezőkövesd, míg Mátyus legutóbb az NB II-ből kiesett Pécsi MFC edzője volt, de májusban távozott, azóta pedig nincs csapata.

Az NB I-ben kaphat csapatot Gera Zoltán

A 97-szeres magyar válogatott Gera Zoltánt augusztusban, mindössze fél év után rúgta ki az NB II-es Vasas, miután az angyalföldi együttes harmadik helyen zárta a másodosztályú bajnokság küzdelmeit, így nem tudott visszajutni az élvonalba. Az azóta csapat nélküli edző 18 mérkőzésen irányította a piros-kékeket, 10 győzelem mellett 4-4 döntetlen és vereség volt a mérlege. 

Gera a Vasas előtt az U21-es válogatott szövetségi edzője volt, korábban pedig a Ferencváros és a magyar válogatott szakmai stábját erősítette, Marco Rossival és Szergej Rebrovval is együtt dolgozott. Az NB I-ben tehát most kaphatna először megbízatást vezetőedzőként.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!