Vágólapra másolva!
Hétfőn este hat órától a szaúdi labdarúgó-bajnokságban listavezető al-Hilal az egyesült arab emírségekbeli Al-Ain vendége lesz az Ázsiai Bajnokok Ligájában. A mérkőzésnek a szaúdi csapat az esélyese, már csak azért is, mert egy év után visszatérhet az együttesbe a világ legdrágább játékosa, a brazil Neymar.

A 32 éves brazil támadó 2023 augusztusában igazolt a szaúdi csapathoz, amely 90 millió euróért fizetett érte a Paris Saint-Germainnek. Neymar azonban sokat nem tudott hozzátenni az al-Hilal játékához, ugyanis öt lejátszott mérkőzés után súlyosan megsérült. 2023. október 18-án a brazil válogatott Uruguay elleni játszott vb-selejtezőt, az első félidő hosszabbításában Nicolás de la Cruz és Neymar harcolt a labdáért, utóbbi pedig pedig egy rossz mozdulat után fájdalmas arccal a térdéhez kapott, és nem tudta folytatni a mérkőzést.

First leg of the Paulista Championship Final
Neymar egy év után visszatér a pályára
Fotó: Brazil Photo Press via AFP

A meccs után kiderült, hogy Neymarak elülső keresztszalag-szakadása van a bal térdében, valamint meniszkuszszakadást is diagnosztizáltak.

„Hatalmas fájdalmat éreztem, már akkor tudtam, hogy komoly a dolog. Amit a legjobban szeretek az életben, az a futball. Minden nap szenvedek attól, hogy nem tudom csinálni. Ez az, ami a legjobban fáj” – mondta Neymar a sérülése után, és megígérte a rajongóinak, hogy vissza fog térni a pályára. 

Az eset után sokáig még az is kérdéses volt, hogy Neymar visszatérhet-e valaha a pályára. Azonban a brazil focista most közölte a világgal, hogy készen áll a játékra hétfőn este. 

„Tudom, hogy nyugtalanok vagytok. Én is az vagyok. Október 21-én visszatérek” 

– üzente Neymar közösségi oldalán. 

Azt egyelőre nem tudni, Neymar mekkora szerepet fog játszani a hétfő esti találkozón, hiszen egy éve nem futballozott tétmeccsen, a teljes értékű edzéseket pedig csak szeptember 29-én kezdte meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!