Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott pénteken (20.45) Hollandiát fogadja a Nemzetek Ligája A divíziójának harmadik fordulójában. A találkozó előtt a Kecskemét válogatott focistája, Nikitscher Tamás árult el magáról érdekes titkokat.

Nikitscher Tamás a Kecskeméti TE 24 éves, immáron válogatott labdarúgója az MLSZ YouTube csatornájának adott nyilatkozatában árult el magáról érdekességeket.

Hungary v Bosnia and Herzegovina - UEFA Nations League Group A3 Match 2024
Nikitscher Tamás kezdett a bosnyákok ellen 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto

Nikitscher Tamás - alázat, szerénység, olvasás

Az MLSZ TV-nek adott interjújából kiderül többek között az is, hogy milyen út vezetett számára a válogatottságig. Megtudhatjuk azt is, hogy a pályafutása során eddig kiknek köszönheti a legtöbbet, miért fontos számára az alázat, mit tanult meg édesanyja hivatásán keresztül, valamint, hogy mi a legfontosabb célja az életben.

"Soha nem kérni szoktam, hanem hálát adni azért, hogy egészséges vagyok. 

Édesanyám az egészségügyben dolgozik, meg dolgozott rengeteget, tudom azt, hogy milyen emberi sorsok vannak. Az ember hálás lehet azért, hogy egészséges és tudja kergetni, követni az álmait. Próbálok ezért is mindig alázattal, szerényen tenni a dolgomat. A legfontosabb mindig, minden körülmények között embernek maradni"

 - árulta el Nikitscher Tamás.

A Kecskemét játékosa arról is beszélt, hogy nagyon sok könyvet olvasott, így nehéz egyet kiválasztani, melyik a legnagyobb kedvence.

"Gyerekkoromban sok vers és mesemondó versenyre jártam, így megmaradt az olvasás szeretete. Minden témában van olyan könyv, ami megfog.

 Legyen az önfejlesztő könyv, fantasy regény, klasszikus, de akár vallási témájú is. Teljesen mindegy, hogy milyen, de egyet nem tudok kiemelni, mert az a többivel szemben nem lenne fair" - tette hozzá a KTE magyar válogatott focistája.

Nikitscher azt is elárulta az interjúban, hogy soha nem elégedett magával egy-egy meccs után.

"Nyilván büszke vagyok magamra, amit elértem, de úgy gondolom, hogy mindig van feljebb. Soha nem szabad megelégedni azzal, ahol vagy. Lehet, hogy az ember nem jut feljebb, de mindig törekedni kell arra, hogy többet kihozzál az adott helyzetből" - mondta a játékos, aki hozzátette, a sérülését is ennek szellemében fogta fel.

A Magyarország-Hollandia (20.45) mérkőzésről az Origo élő szöveges tudósításban számol be és helyszíni összefoglalóval is jelentkezik majd.

Íme, a teljes interjú:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!