Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB III. Északkeleti csoportjának 10. fordulójában keleti rangadót rendeztek, a Nyíregyháza II. odahaza 3-2-re győzte le a Debreceni VSC második számú csapatát. A találkozón ijesztő dolog történt.

A DVSC II az első félidőben kétgólos vezetésre tett szert a vasárnapi NB III-as bajnokin, majd a Nyíregyháza második számú csapatában Pataki Bence a 40. percben ijesztő sérülést szenvedett. A tizenhatoson belül a hazaiak 21 éves játékosa egy debreceni védővel ütközött, majd Pataki Bence rosszul érkezett a talajra, ellenfele pedig ráesett. A Spartacus focistája eszméletlenül esett a földre, így a csapattársak azonnal segítséget kértek, Koskovits György masszőr pedig a pályára szaladt és stabil oldalfekvő helyzetbe helyezte a támadót, amíg megérkeztek a mentők. Végül sikerült stabilizálni Pataki Bence állapotát, a csatárt hordágyon vitték le a pályáról, majd kórházba szállították kivizsgálásra.

Pataki Bence, NB III, Nyíregyháza Spartacus, sérülés
Ijesztő sérülést szenvedett a Nyíregyháza Spartacus játékosa, Pataki Bence
Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Kiderült, milyen sérülést szenvedett a Nyíregyháza focistája, Pataki Bence

A szezonban már a Ferencváros elleni mérkőzésen az NB I-es keretben is szereplő, az NB III-ban kilenc meccsen hat gólnál járó Pataki Bence állapotáról Fekete Tivadar, a Nyíregyháza Spartacus sportigazgatója beszélt.
„Még aznap megvizsgálták, egy ilyen eset után van egy protokoll. 

Agyrázkódást szenvedett játékosunk, és legalább egy hetet ki kell hagynia, 

pihennie kell, és csak utána kezdheti meg ismételten az edzést, attól függően, hogy hogyan reagál a szervezete. Ma is beszéltem vele, szerencsére jól van. Ezúton is köszönjük az egészségügyi dolgozók megfelelő lélekjelenlétét, és a gyors beavatkozást" – idézte a történteket a helyszínen átélt Fekete Tivadar szavait a klub honlapja.

A Nyíregyháza II. az eset után, a második félidőben megfordította a mérkőzést, a 3-2-es sikerével pedig utolérte az NB III. Északkeleti csoportjának tabelláján, az alsóházban a Debrecen második számú együttesét.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!