Vágólapra másolva!
Szombaton kilenc év után rendeztek keleti rangadót a labdarúgó OTP Bank Ligában. A Diósgyőr végül 2-0-ra győzött a Nyíregyháza otthonában, a mérkőzés előtt pedig az ünnepélyes kezdőrúgás is különlegesre sikerült: Bogár Gergő játékvezető leküldte a pályáról a DVTK-mezes szurkolót.

Az NB I 9. fordulójában a Diósgyőri VTK elvette az újonc Nyíregyháza hazai veretlenségét, miután 2-0-ra győzött a Spartacus otthonában, telt házas közönség előtt. A régóta tartó rivalizálás miatt különösen feszült hangulatú mérkőzést lehetett várni, ennek is köszönhető, hogy Bogár Gergő játékvezető nem engedte, hogy Nyíregyházán egy DVTK-mezes szurkoló végezze el az ünnepélyes kezdőrúgást. A bíró azok után küldte le a Zoltán nevű férfit a pályáról, hogy a kezdőkör felé sétálva levette a felsőjét, megmutatva, hogy a vendégeknek szurkol. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a meccs után közölte: Bogár megfelelő döntést hozott, ugyanis nemzetközileg elfogadott gyakorlat, hogy a vendégcsapat mezében kizárólag a vendégszektorokba lehet belépni, különösen a kiemelt kockázatú mérkőzéseken – ezért aztán a meglehetősen provokatív akciót el kellett kerülni a biztonság érdekében.

Bogár Gergő, DVTK
Bogár Gergő játékvezető leküldte a pályáról a DVTK-mezes szurkolót a Nyíregyháza otthonában
Fotó: M4 Sport

Megszólalt a DVTK-mezes szurkoló is a Nyíregyháza stadionjában megtörtént esetről

Az eset nagy visszhangot váltott ki, sokan ellenezték a játékvezetőnek az ünnepélyes kezdőrúgást megvásárló drukker ellen szóló döntését, de sokan támogatták Bogár Gergő pályán hozott ítéletét. Az 1910.hu nevű Facebook-oldal – a DVTK szurkolói weboldalának közösségi médiás felülete – beszámolt arról, hogy a Zoltán nevű, DVTK-mezes szurkoló mit tervezett volna, ha a játékvezető nem szól közbe. 

A férfi elmondta, a sípszó után rá akarta vezetni a labdát a hazai kapura.

Ha később veszi le a felsőjét, ez talán sikerült is volna neki.

Az újonc Nyíregyháza 10 ponttal a hetedik helyen, míg a hat bajnoki óta veretlen Diósgyőr 15 ponttal a tabella ötödik helyen vág neki a válogatott szünetnek.

Kapcsolódó cikkek

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat
A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!