Vágólapra másolva!
A Manchester United csapatánál dolgozott még az előző szezonban a dél-afrikai Benni McCarthy, aki a csatárokkal foglalkozott elsősorban. A csapatnál szerették, de mennie kellett, most pedig nyilvánosan szúrt oda korábbi főnökének, a holland Erik ten Hagnak.

A Manchester Unitednél megint, pontosabban még mindig komoly gondok vannak, a Tottenham elleni hazai 0-3 után sokan már azt gondolják, két meccse maradt bizonyítani a holland mesternek. Csütörtökön az Európa-ligában a Porto következik, majd hétvégén az Aston Villa elleni bajnoki. Nem mondhatni, hogy a legjobbkor jött a korábbi munkatárs kritikája. 

A 46 éves egykori csatár, Benni McCarthy két évet dolgozott a manchesteriekkel, most pedig egy portugál sajtóterméknek nyilatkozott. A szakembert arról kérdezték, miért nem lett sikeresebb a csapat, ő pedig az edző szerepét emelte ki.

Benni McCarthy Cristiano Ronaldóval is dolgozott együtt Manchesterben
Fotó: Oli SCARFF / AFP

„A modern futballban úgy gondolom, hogy a játékosok egy kicsit több szenvedélyt szeretnének látni az edzőjüktől. Érezniük kell, hogy az edző velük van, és hajlandó velük együtt küzdeni. Taktikailag úgy érzem, Erik a csúcs közelében van, de egy kicsit hiányzik belőle a tűz, a szenvedély. Ez az, amiben mi is különbözünk" - mondta McCarthy.

Erik ten Hag csapata mindössze a Premier League 12. helyén áll, csak négy ponttal a kieső zóna felett. A Spurs elleni vereség volt a United második egymást követő hazai veresége, ráadásul a Liverpool szintén 3-0-ra tudott nyerni.

McCarthy a United Porto elleni Európa Liga-találkozója előtt beszélt, ugyanis három és fél évet töltött játékosként a portugál csapatnál. 

„Ha a Manchester United néhány játékosa olyan lenne, mint Bruno (Fernandes) és Diogo (Dalot), könnyebb lett volna jó eredményeket elérni. Mindketten hihetetlen koncentrációval edzettek, mindent beleadtak. Néhányan a többiek közül nem tették ugyanezt. Ez végül korlátozta a United fejlődését, mert néhány játékos nem edzett a legjobb tudása szerint. Még a meccseken is azt mutatták az adatok, hogy egyes játékosok a csúcsteljesítményükön voltak, mások pedig kicsit alatta" - mondta a dél-afrikai külön kiemelve a United portugál játékosait.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!