Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapatának korábbi edzője, Sztanyiszlav Csercseszov egyelőre nem teljesít jól a kazah válogatott élén. Az orosz szakember ráadásul a szlovénok elleni vereség után gúnyos megjegyzést tett, amiért a kazah fociszövetség megbüntette.

Az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya 2021 decembere és 2023 júliusa között dolgozott a Ferencvárosnál, amellyel kétszer nyert NB I-et, emellett a Magyar Kupát is elhódította egyszer. Csercseszov idén nyáron került a kazah válogatott élére, de a csapattal egyelőre nem sok mindent ért el, ugyanis az együttes négy forduló után egyetlen ponttal, de még rúgott gól nélkül áll a Nemzetek Ligája B divíziójában.

Az osztrákok ellen 4-0-s vereség után az orosz edző azt fejtegette, hogy a kazah futball nem a védekezésről szól, majd a szlovénok elleni 1-0-s hazai kudarc után gúnyt űzött a kazah nyelvből.

20241010 Austria v Kazakhstan - UEFA Nations League 2024/25 League B Group B3
Sztanyiszlav Csercseszov gúnyos megjegyzést tett
Fotó: APA-PictureDesk via AFP/Severin Aichbauer / SEPA.Media / picturedesk.com

A Magyar Nemzet információi szerint Csercseszovnak a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az egyik újságíró kazahul tett fel egy kérdést, mire a szövetségi kapitány a szavába vágott és visszakérdezett. "Franciául beszélsz, vagy mi?" - vetette oda az újságírónak, mert azt akarta, hogy oroszul kérdezze őt.

A Kazah Labdarúgó Szövetség nem díjazta az orosz edző gúnyos viccelődését, és pénzbüntetéssel sújtotta. Mindemellett Csercseszovtól azt is kérték, hogy kezdje el végre elsajátítani a kazah nyelvet.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!