Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Alig néhány órával a Románia-Ukrajna Eb-csoportmérkőzés kezdete előtt kínos incidens miatt forrnak a román szurkolók az interneten.

A foci-Eb hétfői játéknapján először Ukrajna és Románia csap össze egymással a müncheni Allianz Arénában. A kezdősípszó előtt néhány órával azonban olyan hírek jelentek meg a közösségi médiában, miszerint az ukrán szövetség hatalmas baklövést követett el. Emanuel Rosu román újságíró szerint az ukrán fociválogatott mezén hibásan szerepel a nagy tornára nyolc év után először kijutó román fociválogatott, ugyanis a belga zászlót sikerült rányomtatni a mezekre.

"Az ukrán labdarúgó-szövetség a mai mérkőzése előtt Románia helyett Belgium zászlaját tüntette fel a válogatottja szerelésén. Remélhetőleg valaki még az utolsó pillanatban tud festéket vásárolni, hogy megoldja ezt a problémát" – írta a román újságíró a közösségi oldalán.

A baki azért is nyilvánvaló, mert Ukrajna június 26-án, az E-csoport utolsó körében fog összecsapni a belgákkal Stuttgartban, ám a képeken szereplő mezen június 17-i dátum van feltüntetve és a helyszín is München. Tény, hogy a két nemzet zászlaja rendkívül hasonló, hiszen a belgáknál három függőleges sávból áll, amelyek fekete, sárga és piros színűek, a román nemzeti lobogón pedig a sávok ugyancsak függőlegesek, de a sárga és piros színek mellett a bal oldali sáv fekete helyett kék.

Az ukrán szövetségnél egyelőre nem nyilatkoztak a kínos tévedésről. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről