Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A magyarokkal azonos csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott busszal közlekedik majd a hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörében

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttesének a Nürnberg közelében fekvő Herzogenaurachban lesz a főhadiszállása, ahonnan a csapatbusszal utazik el a Skócia ellen 14-én esedékes nyitómeccsre Münchenbe (200 km), majd 19-én Stuttgartba (200 km) a magyarok elleni találkozó és 23-án Frankfurtba (210 km) a svájciak ellen is. 

National team in Herzogenaurach - Training
Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Ugyancsak a fenntarthatóság jegyében mondott le a repülésről a Nationalelf akkor, amikor nemrég a blankenhaini edzőtáborból Herzogenaurachba vonatozott.

Az Eb helyszíneit a szervezők három térségre osztották fel, hogy gazdaságossá tegyék az utazást a csapatok és a szurkolók számára. A csoportkörben minden válogatott legalább kétszer egy térségben lép pályára. A nemzeti együttesek számára ugyanakkor nem kötelező az, hogy az adott térségben legyen a bázisuk. A spanyolok például a svájci határ közelében lévő Donaueschingenben laknak majd, a mérkőzéseiket viszont Berlinben (753 km), Gelsenkirchenben (555 km) és Düsseldorfban (510 km) vívják.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről