Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki ellenfelénél, a házigazda német csapatnál hatalmas botrány robbant ki a torna kezdete előtt. Egy felmérésben megkérdezett közel 1.500 résztvevő jelentős része ugyanis azt válaszolta, hogy szívesen látna sokkal több fehér bőrű játékost a német válogatottban.

Az egyik német közszolgálati televízió (ARD) által végzett felmérés során a résztvevőket arról kérdezték, szeretnének-e több fehér bőrű játékost a nemzeti együttesben. Julian Nagelsmann szövetségi kapitányt megdöbbentette az eredmény, ugyanis a több mint 1.300 válaszadó 21 százaléka igennel felelt a kérdésre. A Barcelona sztárjával, Ilkay Gündogannal kapcsán a megkérdezettek 17 százaléka pedig elfogadhatatlannak tartja, hogy a török felmenőkkel rendelkező középpályás legyen a válogatott csapatkapitánya.

Rasszista botrány a németeknél a foci-Eb előtt

Nagelsmann őrültségnek és teljesen rasszistának tartja az ARD által végzett felmérésben feltett kérdéseket. 

Megdöbbentett, hogy ilyen kérdéseket tesznek fel, és az emberek pedig még válaszolnak is ezekre. Ez teljesen rasszista nézőpont, fel kell ébrednünk.

Európában vannak emberek, akiknek a háború, a gazdasági tényezők, a környezeti katasztrófák miatt kellett elmenekülniük. Ugyanúgy látom ezt a helyzetet, mint Joshua. Ez az egész egy őrültség" - fakadt ki a szövetségi kapitány, akivel a Bayern sztárja, Joshua Kimmich is egyetértett.

"A Európa-bajnokságon a hazánkat képviseljük, az országunkban élő emberekért játszunk. Bárki, aki meghívást kap a válogatottba, a lehető legjobbját próbálja nyújtani a hazájáért. Pontosan ezt tesszük. 

Nagyon remélem, hogy ezentúl soha többé nem kell ilyen sz.r kérdőívekről olvasnom"

- tette hozzá Nagelsmann.

A magyar válogatott június 15-én kezd Svájc ellen az Európa-bajnokságon, négy nappal később a házigazda németek elleni meccs jön, majd június 23-án Skóciával találkozik az együttes az A csoport utolsó fordulójában. A kontinenstorna előtt Marco Rossi együttese Írország és Izrael ellen, míg a német válogatott Ukrajna és Görögország ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről