Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Törökország
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a kezdeti panaszok ellenére nem költözik el a stuttgarti Waldau Stadionból az Európa-bajnokságra készülő svájci labdarúgó-válogatott.

A svájci válogatott hétfőn este volt túl az első edzésén, méghozzá a stuttgarti Waldau Stadionban, a negyedosztályú Stuttgarter Kickers otthonában. A jó hangulatú tréning után Pierluigi Tami, a Nati becenévre hallgató fociválogatott igazgatója elmondta, hogy a kéthetes St. Gallen-i edzőtábor után, ahol a zord időjárás ellenére végig tökéletes állapotú pálya fogadta őket, a Waldau Stadion gyepe egyáltalán nem felel meg a svájci szövetség elvárásainak. Akkor kiemelte, a focipályán vannak egyenetlenségek, a fű egyes helyeken különböző hosszúságú, és látszik, hogy festéket adtak a gyephez, hogy a barna foltok ne látszódjanak, így nagy a sérülés veszélye.

Euro 2024, svájci válogatott, edzés, Stuttgart, Európa-bajnokság
A svájci válogatott marad a stuttgarti Waldau Stadionban?
Fotó: BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A svájci válogatott nem akart buszozni, így maradt a feljavított stuttgarti Waldau Stadionban

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) akkor elnézést kért a csapattól a kellemetlenség miatt, és a svájci szövetséggel együtt alternatívákat keresett. A legvalószínűbbnek az tűnt, hogy a Bundesligában szereplő VfB Stuttgart pályája, az MHPArena lesz az új edzőhelyszín, a város másik oldalán. Ám azzal indokolva, hogy 

az pár perc séta helyett forgalomtól függően legalább 30 perces buszozást jelentett volna

Murat Yakin szövetségi kapitány együttese számára, kedden, majd szerdán is maradtak a svájciak a Waldau Stadionban – ahelyett, hogy már az elmúlt két nap profi körülmények között edzettek volna egy kis buszozás után.

A svájci Blick szerdán azt írta, hogy az elmúlt éjszakákon a pályamunkások az UEFA felügyelete mellett hengerelték a Waldau Stadion göröngyös felületeit, így innentől kezdve 

szinte biztosan marad a válogatottjuk az eredeti helyén, 

ugyanis napról napra jobb állapotba tudják hozni a gyepet, és mostanra már elfogadhatónak mondható az állapota. A Mainzban légióskodó Silvan Widmer is kiemelte, hogy a téli hónapokban Mainzban sem voltak sokkal jobbak a körülmények.

A svájciak szombaton 15 órától játsszák első csoportmeccsüket az Eb-n Kölnben, a magyarok ellen. Ezután jövő héten szerdán a skótokkal ismét Kölnben, majd vasárnap Frankfurtban a házigazda németekkel találkoznak az A csoport küzdelmeiben. Stuttgartban ebből a négyesből két mérkőzést rendeznek meg: Magyarország június 19-én Németországgal, június 23-án pedig Skóciával csap össze, azokra a meccsekre éppen az MHPArenában kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről