Vágólapra másolva!
A Bayern München leigazolta a Fulhamtől a portugál válogatott labdarúgót, Joao Palhinhát.

A német klub közlése szerint a 29 éves védekező középpályás 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Joao Palhinha
Joao Palhinha a Bayern Münchenhez igazolt
Fotó: Bayern München

Nagy igazolás lehet Joao Palhinha a Bayernnek

A bajorok a hírek szerint 

46 millió eurót fizettek a játékosért, de ez az összeg a bónuszokkal még emelkedhet

 - írja az MTI.

A Bayern már tavaly nyáron szerette volna megszerezni a futballistát, az átigazolási időszak utolsó napján azonban végül kútba esett az üzlet.

 2014. február 3-án mutatkozott be a Sporting B csapatában a Portimonense csapata ellen. 2015. április 4-én első gólját szerezte meg a Leixões ellen 3-1-re megnyert bajnoki találkozón. 2015 nyarán kölcsönbe került a Moreirense csapatához. Ezek után a Belenenses csapata is kölcsönbe vette. 2017. január 21-én mutatkozott be a Sporting CP első csapatában a CS Marítimo klubja ellen. A 2018-19-es szezon előtt két évre kölcsönbe került a Braga együtteséhez. 2022. július 4-én az angol Fulham 20 millió fontért szerződtette és öt évre írt alá, most pedig a Bayern Münchenhez került.

Ami a válogatottat illeti, 2021 márciusában kapott először meghívót a felnőttek közé a 2022-es világbajnokság selejtezőkre. Március 24-én Azerbajdzsán ellen mutatkozott be Rúben Neves cseréjeként. Március 30-án első válogatott gólját is megszerezte Luxemburg ellen. Bekerült a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságra utazó keretbe, ahogy ott volt a 2024-es németországi Eb-n is az immár 30-szoros portugál válogatott játékos. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről