Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretéből kimaradt a Borussia Dortmund futballistája, a torna előtt látványosan elhízott Niklas Süle. A BL-győztes játékos korábbi edzője, Markus Babbel nem kímélte a hátvédet, akit alapos kritikával illetett.

A Bayern Münchennel korábban Bajnokok Ligáját nyerő Niklas Süle hiába volt alapembere a német válogatottnak az elmúlt években, Julian Nagelsmann Európa-bajnoki keretébe végül nem került be. A Borussia Dortmund hátvédje a Bundesliga utolsó fordulójában és a Real Madrid ellen elveszített BL-döntőben sem lépett pályára, az utóbbi időben pedig úgy tűnik leeresztett, ugyanis rengeteg kilót felszedett magára. Süle valószínűleg a túlsúlya miatt sem lehetett ott a hazai rendezésű Eb-n, az 1996-ban Európa-bajnok Markus Babbel pedig ismét kemény kritikával illette őt.

Borussia Dortmund, Niklas Süle
A német védő alaposan meghízott az utóbbi időben
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Felháborítónak tartom, hogy valaki ennyi pénzt keressen és azt mondja: nem érdekel, hogy nézek ki, és nem érdekel, hogy a klub mit gondol rólam. Szerintem ez nem oké. 

Vagy mondja akkor azt a Dortmundnak, hogy srácok, elegem van, van pénzem, már eleget kerestem, élni szeretnék, ne haragudjatok rám, de ez ennyi volt" - mondta a Liverpool és a Bayern München korábbi játékosa, aki még a Hoffenheimben töltött időszaka alatt volt Süle edzője.

Megkértek rá, hogy beszéljek egy rendkívül tehetséges játékossal. Emlékszem rá, hogy ott volt a családjával. Egész héten összevissza evett mindent, a pizzától kezdve a hamburgeren át a sült krumpliig

- elevenített fel egy 2012-es történetet Babbel.

Vedd le a futballcipőt és húzd fel a futócipőt. Az övé a felelősség, hogy formába lendüljön és segíteni tudja a Borussia Dortmundot

- tette hozzá a korábbi német válogatott klasszis.

A hírek szerint Süle jelenleg 110 kilogrammot nyom, az ideális testsúlya ennél 10 kilóval kevesebb. A 28 éves védő állítólag kifejezetten a nyaralására bérelt fel egy fitnesz edzőt, amit saját zsebből fizetett, ráadásul külön táplálkozási tervet is készítettek számára, amit szigorúan be kell tartania.

A dortmundi vezetőség tisztában van azzal, hogy egy fitt, ideális súlyú Süle a Bundesliga egyik legjobb hátvédje, ezért a klub bízik abban, hogy játékosa a szezonrajtra megfelelő állapotba kerül majd.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről