A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Egyedül a gólokat hiányolta Didier Deschamps szövetségi kapitány, miután a vb-ezüstérmes francia válogatott 0-0-s döntetlen után tizenegyesekkel 5-3-ra legyőzte a portugál csapatot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság péntek esti negyeddöntőjében.

"Nem tudom, mi történt volna, ha betalálunk, de a portugálok sem voltak hatékonyak" - jelentette ki a szakvezető. "Akadtak lehetőségeik, de szembe találták magukat egy nagyszerű kapussal Mike Maignan személyében. Ne mondja senki, hogy nem érdemeltük meg az elődöntőt, de persze jobban örülnék, ha elöl eredményesebbek lennénk. A következő meccsen már szükségünk lesz gólokra" - utalt arra Deschamps, hogy csapata öt Eb-meccsén még nem szerzett mezőnygólt, és három találatából kettő öngól volt, egy pedig büntetőből született - írja az MTI.

Portugal v France: Quarter-Final - UEFA EURO 2024
Akciógól nélkül elődöntős a francia válogatott az Eb-n
Fotó: NurPhoto via AFP

Erről elmélkedett az eddigi egyetlen saját gólt szerző Kylian Mbappé is.     "Tudjuk, hogy most sem találtunk a kapuba. Elemezni fogjuk a helyzetet, de továbbra is a védekezésen lesz a hangsúly" - mondta a nemrég a Real Madridhoz szerződött csatár, akiről kiderült, hogy elfáradt a negyeddöntőben, és saját maga kérte lecserélését a hosszabbításban.

Erre a kapitány is kitért, mondván, hogy különböző okokból Mbappé és Antoine Griezmann sincs topformában, és egyiküket sem lett volna értelme pályán tartani.

Aurélien Tchouaméni valamivel indulatosabban nyilatkozott: "Nekünk teljesen mindegy, hogy megérdemeltük-e a továbbjutást."

A hátvéd William Saliba közölte, ha nem kapnak gólt, akkor 90 százalék esélyük van a győzelemre, és az elődöntőben várhatóan a gólok is megjönnek majd.

A franciákra a legutóbb is elődöntős spanyol csapat vár a keddi, müncheni elődöntőben.

Portugal v France: Quarter-Final - UEFA EURO 2024
Egyelőre bizonytalan, hogy pályára lépe-e még a portugál válogatottban Cristiano Ronaldo
Fotó: NurPhoto via AFP

A túloldalon Roberto Martinez, a portugálok spanyol kapitánya kiemelte, hogy hiába birtokolták a labdát 63 százalékban, nem volt szerencséjük.

Tehetséges játékosaink vannak, és büszkén utazunk haza. Nagyon nyers még az élmény, nem most van a személyes döntések ideje"

 - tette hozzá arra a kérdésre, hogy Cristiano Ronaldo pályára lép-e még az együttesben.    

A hatodik, utolsó Eb-jén szerepelt Ronaldóval 2004 óta először fordult elő világversenyen, hogy nem talált a kapuba. A mindössze két szétlövéses góllal záró, 39 éves sztár végigjátszott minden mérkőzést, de csak egy gólpasszig jutott. Egyelőre nem tudni, hogy a Szaúd-Arábiában légióskodó klasszis pályára lép-e még a válogatottban, melyben 212-szer szerepelt, és 130-szor volt eredményes.

A 41 éves Pepe ugyanakkor kijelentette, nem tudja még, hogy mit hoz a jövő, és majd később dönt a folytatásról.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!