A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Ferencváros új edzője, a holland Pascal Jansen húzott egy merészet, és a csapatkapitányi karszalagot rábízta a 18 éves Tóth Alexre. A fiatal játékos számára nagy motiváció a jövőre nézve, hogy ő vezethette a csapatot a CSZKA 1948 ellen.

Javában tart a Ferencváros második ausztriai edzőtábora, és a zöld-fehérek a bolgár CSZKA ellen már túl is vannak az első megméretésen, mely 1-1-re végződött. Legközelebb a horvát NK Istra 1961 ellen lépnek pályára Dibusz Dénesék - derült ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Tóth Alex
Tóth Alex 18 évesen viselhette a csapatkapitányi karszalagot
Fotó: fradi.hu

18 évesen viselhette a csapatkapitányi karszalagot a Fradiban Tóth Alex

Mindenesetre a bolgárok ellen a második játékrészben különleges dolog történt a ferencvárosi Tóth Alexszel, 

ugyanis a mindössze 18 éves középpályás viselhette a csapatkapitányi karszalagot, és edzőmeccs ide vagy oda, ez egy ifjú tehetség karrierjében fontos mérföldkő lehet

 – számolt be a fradi.hu.

Ez hatalmas megtiszteltetés, egyébként is a felnőttek között csapatkapitánynak lenni, nemhogy a Ferencvárosban, és nemhogy ilyen nevek mellett. Meglepetésként ért engem, 

hogy a CSZKA 1948 Szófia elleni meccsünk második félidejében megkaptam a csapatkapitányi karszalagot, de mint mondtam, ez egyben egy nagy megtiszteltetés is volt, és nagy motivációt ad nekem a jövőre nézve – mondta Tóth Alex.

Az új vezetőedző, Pascal Jansen egyetlen dolgot kért a fiatal játékostól, mielőtt a második félidőre a csapat kifutott a pályára.

"Félidőben odahívott magához, feladta rám a szalagot, és annyit mondott, hogy legyek vezér, ez volt a kérése" – folytatta a középpályás.

A mérkőzés utáni napon természetesen nem maradhatott el a csapattársak viccelődése sem, miszerint kitúrta Dibuszt a csapatkapitányságból.

"Szeretem a srácoktól ezeket a zrikákat, tudom, hogy ezekben semmi komoly nincs, természetesen mindannyian tudjuk, hogy a csapat első számú vezetője Dibusz Dénes,

 de motivál, hogy csapatkapitány lehettem, remélem, még lesz rá lehetőségem."

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!