Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Ferencváros rekordigazolásra készül: sajtóhírek szerint ugyanis hárommillió euró körüli érkezhet a Fradihoz a szerb Partizan Beograd brazil támadója, Matheus Saldanha.

Az nso.hu értesülése szerint a brazil játékos vételáráról már meg is született a megállapodás a klubok között, de a fizetés mikéntjéről még megy az egyezkedés, és a szerb sajtóban az átigazolással kapcsolatban megjelent számok nem stimmelnek. 

Matheus Saldanha, Fradi
Matheus Saldanha lehet a Fradi következő igazolása
Fotó: NTVSPOR

A kivásárlási ár lényegesen alacsonyabb lehet a Szerbiában először megjelent 4-5 millió eurós összegnél. A

 Ferencváros hárommillió euróért (csaknem 1.2 milliárd forintért) vásárolhatja meg a 25 éves brazil támadót, akinek az értékét a Transfermarkt nyolcmillió euróra becsüli. A Fradi ügyeiben jellemzően jól értesült ulloi129.hu szurkolói portál úgy tudja, ez az összeg közel van a valósághoz.

Amennyiben az üzlet valóban létrejön, akkor Saldanha lesz magasan a magyar élvonal legértékesebb játékosa a 6 millióra becsült Mohammed Abu Fanit megelőzve. Egyébként a hárommillió eurós kivásárlási ár is rekord, hiszen NB I-es klub ennyit még sosem fizetett játékosért (a Transfermarkt szerint Stjepan Loncar tartja az eddigi csúcsot 2.5 millió euróval).

A mozzartsport.com információja szerint is a a Ferencvárosnál folytatja pályafutását a Matheus Saldanha, aki az előző idényben a szerb élvonal társgólkirálya lett 17 találattal. Saldanha tavaly nyáron igazolt a japán JEF United Chiba együttesétől a belgrádiakhoz, akiknél ez idáig 40 meccsen 21 gólt és 5 asszisztot jegyzett. Korábbi állomásain már közel sem volt ilyen hatékony, ezt megelőzően az azeri Neftci Bakuban 5, a brazil Bahiában és a kínai Chengdu Rongchengben 3, míg a JEF United Chibában 4 gólig jutott.

Magyarországon szeptember 3-án, kedden zárul a nyári átigazolási időszak, így sietnie kell a Fradinak, ha tető alá akarja hozni a rekordigazolást. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!