Maradonáról készül filmet forgatni az Oscar-díjas olasz rendező

film Horizontal
Italian director Paolo Sorrentino arrives for the screening of the upcoming television series "The New Pope" on September 1, 2019 presented out of competition during the 76th Venice Film Festival at Venice Lido. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Húsz évvel első filmje után ismét szülővárosában, Nápolyban forgat az Oscar-díjas Paolo Sorrentino. The Hand of God című filmjét a Netflix számára készíti - írta a The Hollywood Reporter.

A film forgatókönyvét is Sorrentino írja, aki A nagy szépség című 2014-es filmjéért kapta meg az Oscar-díjat.

A rendező nem sok mindent árult el a készülő produkcióról azon kívül, hogy nagyon személyes filmet készít, és örül, hogy szülővárosában forgathat. A film címe ugyanakkor árulkodó: Diego Maradona, az argentin focilegenda használta ezt a kifejezést - "the hand of God" - egy góljával kapcsolatban, amelyet az 1986-os FIFA világbajnokságon szerzett, amikor egy beadást kézzel ütött a kapuba az Anglia elleni negyeddöntőben. Maradona akkor azt mondta a 2-1-re megnyert mérkőzés után, hogy "a gólban benne volt Maradona feje, és Isten keze". A legendás játékos 1984 és 1991 között játszott a nápolyi csapatnál, amelyik az ő vezérletével szerezte meg fennállása mindkét bajnoki címét (1987 és 1990), nyert Olasz Kupát (1987) és UEFA-kupát (1989) is a campaniai csapattal.

Sorrentino korábban többször beszélt a focistával való kapcsolatáról, Ifjúság című filmjében pedig szerepelt is Maradona karaktere – a futballistát, akit a filmben csak "a dél-amerikai"-ként emlegetett a többi szereplő, a szintén argentin Roly Serrano formálta meg.

Mindent egy helyen az Eb-ről